Uioreanu: Băsescu se dovedeşte a fi un adevărat „Gică contra” al reformei sistemului de educaţie

Vicepreşedintele PNL Cluj Horea Uioreanu spune că Traian Băsescu "se dovedeşte a fi un adevărat Gică contra" al reformei educaţiei, retrimiterea în Parlament a legii privind bacalaureatul profesional fiind o dovadă a faptului că "ura" acestuia faţă de Guvern îl împiedică să vadă lucrurile obiectiv.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 11:04
Uioreanu: Băsescu se dovedeşte a fi un adevărat „Gică contra” al reformei sistemului de educaţie

„Preşedintele ilegitim al României se dovedeşte a fi un adevărat Gică contra al reformei sistemului de educaţie. Retrimiterea în Parlament a legii privind bacalaureatul profesional este o dovadă în plus a faptului că ura lui Traian Băsescu faţă de actualul Guvern îl împiedică să vadă lucrurile obiectiv. Traian Băsescu îşi bate din nou joc de educaţie, de profesori şi de elevi. El continuă politica prin care obligă tinerii să emigreze, să-şi caute norocul şi un loc de muncă peste hotare”, spune Uioreanu.

Potrivit sursei citate, „cel care se autointitulează şef al statului şi preşedinte al tuturor românilor” dovedeşte, din nou, inconsecvenţă în declaraţii, dar şi un dezinteres total pentru nevoile românilor, „alţii decât membri ai PDL şi ai camarilei politice prezidenţiale”.

Uioreanu afirmă că, în urmă cu doar trei ani, Traian Băsescu reclama faptul că şcoala românească pregăteşte doar filozofi şi că lipsesc meseriaşii, între care enumera tinichigii şi frizeri.

„Acum, pus în faţa deciziei de a da tinerilor posibilitatea să aleagă bacalaureatul profesional, deci şi o şansă în plus pe piaţa muncii, domnul Băsescu se suceşte şi uită de propriile declaraţii. Gestul prezidenţial nu e foarte greu de înţeles, deoarece nici actualul locatar de la Cotroceni şi nici sfătuitorul său, Daniel Funeriu, nu sunt iubitori de şcoală, cu atât mai puţin de reforma adevărată şi potrivită a sistemului de educaţie”, spune Uioreanu.

El adaugă că Funeriu a desfiinţat şcolile de arte şi meserii, care ofereau elevilor o meserie, şi era de aşteptat ca şeful său, Traian Băsescu, să nu fie de acord cu propunerea de a reda tinerilor României şansa de a se profesionaliza şi pentru că această propunere aparţine unui ministru al Guvernului USL.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara marţi seară la RFI că „preşedintele a fost dezinformat de consilierul domniei sale pe educaţie, care-şi imaginează că legea pe care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea nu este deloc perfectibilă”.

În replică, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, actual consilier prezidenţial, a declarat, la RFI, că este inacceptabil să modifici Bacalaureatul la o lună după începerea şcolii şi că ministrul Ecaterina Andronescu trebuie „să decidă în sfârşit să fie contemporană cu anul 2012”.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să susţină în continuare în Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu „îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru”.