UiPath, primul unicorn românesc, evaluat la 26 de miliarde de dolari. CIA și US Navy, printre clienți

Producătorul UiPath, primul unicorn românesc, a stabilit termenii pentru oferta sa publică iniţială (IPO) la Bursa de la New York, unde este evaluat la aproximativ 26 de miliarde de dolari.

13 apr. 2021, 11:32
UiPath, primul unicorn românesc, evaluat la 26 de miliarde de dolari. CIA și US Navy, printre clienți
UiPath, primul unicorn românesc, evaluat la 26 de miliarde de dolari

UiPath, primul unicorn românesc, evaluat la 26 de miliarde de dolari. Compania care acum are sediul la New York intenţionează să vândă 21,3 milioane acţiuni la un preţ cuprins între 43 şi 50 de dolari pe acţiune, ceea ce ar urma să îi permită să strângă aproximativ 1,06 miliarde de dolari, transmit MarketWatch şi Reuters.

Printre investitorii UiPath se numără Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia. Conform planurilor anunţate la finele lunii trecute, UiPath îşi va lista acţiunile la New York Stock Exchange sub simbolul “PATH”. Un grup de 22 de bănci, conduse de Morgan Stanley şi JP Morgan, subscriu tranzacţia.

Citeşte şi: O fetiţă de patru ani, salvată de un feribot grec după ce a fost luată de curent pe unicornul său gonflabil

UiPath este primul unicorn românesc

Conpania a fost înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015. Printre clienţi se numără CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re.

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari, scrie stirileprotv.ro.

În prezent, UiPath vrea să se extindă după ce în perioada pandemiei mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines (foto), declara recent că clienţii UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.