Lilium pregăteşte lansarea unui taxi zburător cu decolare verticală. Startup-ul a intrat în clubul „unicornilor”

Startup-ul german Lilium se pregăteşte să lanseze un serviciu de taxiuri aeriene în mai multe regiuni europene din 2025. Compania a devenit cel mai nou "unicorn" al lumii, după ce a a obţinut o evaluare de peste un miliard de dolari la ultima rundă de finanţare.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 12:31
Lilium pregăteşte lansarea unui taxi zburător cu decolare verticală. Startup-ul a intrat în clubul „unicornilor”

Lilium a efectuat în 2019 primul test cu prototipul taxiului zburător Lilium Jet. Este vorba despre un vechiul electric cu cinci locuri care are capacitatea de a decola şi ateriza pe verticală.

Săptămâna trecută, compania germană a atras o finanțare 35 milioane de dolari de la firma britanică de investiții Baillie Gifford, al doilea mare investitor la Tesla, după Elon Musk, cu participații și la SpaceX, Amazon, Spotify și Airbnb, conform Profit.ro.

Surse citate de Bloomberg susţin că Lilium a obținut o evaluare de peste 1 miliard de dolari în urma investiției și a intrat în clubul “unicornilor”, format din companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Prin noile fonduri atrase, totalul investiţiilor realizate de Lilium se ridică la peste 375 milioane de dolari. Banii vor fi folosiţi pentru pregătirea lansării producției de serie la fabrica nou-construită din Munchen.

Startup-ul german vrea să lanseze servicii regionale de mobilitate aeriană la costuri competitive în mai multe zone ale lumii începând cu anul 2025 și anticipează o cerere ridicată pentru taxiurile sale zburătoare fără emisii.

Lilium Jet este proiectat să zboare la viteze de până la 300 kilometri la oră și se laudă cu o autonomie de 300 kilometri după o singură încărcare.  

SCANDALOS! Sorina „Soneria” Matei, demisă de la B1 pentru „propaganda rusă”, impusă la TVR. Doina Gradea vrea să o angajeze!