Uită de balonare cu liliac

Una dintre cele mai populare flori de primăvară, cu un parfum delicat, subtil si persistent, preferat de unii producători de parfumuri sau cosmetice, se bucură de faimă la nivel internațional. Dar sigur nu știai că liliacul este și un bun remediu natural. Beneficiile utilizării lui în scop terapeutic sunt diverse și acoperă o gamă largă de afecțiuni.

14 apr. 2017, 08:45
Uită de balonare cu liliac

Indiferent că folosești florile, frunzele, mugurii sau scoarța de liliac, acestea au efect vasodilatator, antireumatic, astringent și tonic. După ce te-ai bucurat de parfumul lui inconfundabil în casa ta, iar florile au început să pălească, nu le arunca. Pune-le la uscat și folosește-le pentru a trata diferite afecțiuni.

Un bun stimulant al bilei

În cazul în care ai parte de disconfort hepatic, balonări sau stări de vomă, este indicat să bei ceai preparat din flori uscate de liliac. Este un bun stimulator pentru bilă și ține bolile hepatice la distanță.

Este indicat în caz de diaree și slăbiciune fizică

Dacă te afli printre persoanele care simt o slăbiciune fizică sau te confrunți cu un episod diareic, fierbe în 250 de ml de apă o linguriță de coajă de liliac cel mult 10 minute. Strecoară apoi ceaiul și bea 2-3 căni pe zi.

Scade glicemia și reduce durerile reumatismale

Fitoterapeuții recomandă infuzia din muguri de liliac, mai ales dacă ai probleme cu pancresul sau dacă s-a instalat deja diabetul. Astfel că, într-un litru de apă clocotită este indicat să pui o lingură de muguri de liliac și să consumi câte o linguriță din acest amestec de 3 ori pe zi.

Pentru durerile reumatismale, poți să prepari un unguent din florile sale punând la macerat 40 de grame de floare într-un litru de ulei. Lasă-l la macerat timp de 2 săptămân, apoi unge zonele dureroase cu acest remediu naturist.

Află mai multe despre avantajele consumului de liliac AICI.