Uleiul care combate durerile musculare

Folosit pentru proprietățile sale medicinale, uleiul de castor poate fi de ajutor pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni, de la durerile gastro-intestinale până la acnee.

RomaniaTV.net
15 feb. 2018, 09:34
Uleiul care combate durerile musculare

Ameliorează durerile musculare

Uleiul de castor poate fi folosit pentru masaj, mai ales în cazul durerilor musculare sau articulare. Aplică-l direct pe piele și întinde-l prin mișcări circulare, până este absorbit. Funcționează de minune deoarece sporește circulația fluidelor din organism, decongestionând totodată și sistemul limfatic după ce este absorbit. Penteu a ameliora durerile cauzate de artrită, poți combina uleiul de castor cu o linguriță de piper roșu.

Citeşte şi Lămâia şi uleiul de măsline previn bolile cardiovasculare

Tratează afecțiunile pielii

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, uleiul de castor este folosit pentru ameliorarea problemelor care afectează calitatea pielii precum acneea sau negii. Aplică ulei de castor pe o bucată curată de bumbac, masând cu ea zona cu probleme. Pentru a putea vedea rezultate, se recomandă aplicare zilnică, pe durata a două săptămâni. De asemenea, este extrem de folositor pentru tratarea infecțiilor sau a rănilor animalelor și vindecă procesul de vindecare, deoarece mirosul și gustul le împiedică să își lingă rănile.

Stimulează creșterea părului

Cu siguranță nu este pentru prima oară când auzi acest lucru, deoarece sunt extrem de cunoscute beneficile pe care le aduce podoabei capilare, acest lucru datorându-se faptului că îmbunătățește circulația de la nivelul scalpului. Pentru a-l aplica, este recomandat să-l încălzești puțin înainte, apoi să îl aplici la rădăcina părului cu mișcări circulare. Dacă îl vei aplica și pe lungime după ce ți-ai uscat părul în prosop, culoarea și textura părului vor fi vizibil îmbunătățite, părând mai gros și mai bogat. Uleiul de castor poate fi aplicat și pe gene sau sprâncene, însă pentru a apărea rezultatele va fi nevoie să aștepți câteva săptămâni.

Citeşte şi Uleiuri care scad colesterolul rău

Tratează constipația

Ca adult, ai nevoie de una sau două lingurițe de ulei de castor, luate stomacul gol. Copiii mai mici de doi ani nu ar trebui să ia mai mult de o linguriță, de aceea se poate dilua cu o suc de portocale, care îl va face să fie și mai ușor de înghițit.

Mască de păr cu ulei de ricin și ou