Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Cercetătorii din Israel spun că ar ajuta la tratarea unei boli grave!

Cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv din Israel au venit cu o descoperire interesantă. Se pare că uleiul de canabis medicinal ar trata autismul.

20 dec. 2021, 18:19
Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Cercetătorii din Israel spun că ar ajuta la tratarea unei boli grave!

Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Mai mult decât atât, specialiștii sunt de părere că acest tratament îmbunătăţeşte atât parametrii comportamentali ai autismului, cât şi pe cei biochimici.

Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Cercetătorii din Israel spun că ar ajuta la tratarea unei boli grave!

„Procesul obişnuit de testare a noilor medicamente implică cercetarea în vase Petri, urmată de modele animale şi, în final, de un studiu clinic pe oameni. În cazul canabisului medicinal, procesul a fost inversat: tratamentele au început pe oameni.

Deoarece canabisul nu este definit ca medicament, au fost deja efectuate studii pe copii şi adolescenţi cu autism – fără cercetări preliminare care să abordeze probleme precum efectul canabisului asupra proceselor biochimice din creier, lichid cefalorahidian sau sânge şi cine poate beneficia de ce tip de ulei de canabis.

Există multă dezinformare pe tema canabisului medicinal şi a autismului, iar proiectul de doctorat al lui Shani Peleg reprezintă o cercetare de bază de pionierat în ceea ce priveşte tratarea autismului cu ulei de canabis”, a explicat Daniel Offen, profesor la Facultatea de Medicină Sackler, potrivit Agerpres.

La aproximativ 1% dintre cazurile de autism există o asociere cu o mutaţie într-o singură genă, numită Shank3. În acest studiu, cercetătorii de la TAU au folosit modele animale cu o mutaţie la nivelul Shank3 pentru a testa eficacitatea uleiului de canabis în ceea ce priveşte atenuarea simptomelor de autism.

Citește și: Legalizarea consumului de canabis în scop medicinal, discutată în Parlament. Ce prevede proiectul de lege și care sunt reglementările aduse legii

„Am observat că uleiul de canabis are un efect favorabil asupra comportamentelor compulsive şi anxioase la modele animale. Potrivit teoriei predominante, autismul implică supraexcitarea creierului, ceea ce provoacă un comportament compulsiv. În laborator, pe lângă rezultatele la nivel comportamental, am observat o reducere semnificativă a concentraţiei de glutamat, un neurotransmiţător excitator, în lichidul spinal, ceea ce poate explica diminuarea simptomelor comportamentale”, a declarat Shani Poleg, transmite sursa citată.

Citește și: George Simion, despre legalizarea canabisului în România: „Cea mai mare problemă în acest moment este reprezentată de poliţiştii care patronează consumul de canabis în mod ilegal”