Uleiul de măsline, bun pentru piele şi păr

Uleiul de măsline este foarte sănătos și are multe beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că-l poți folosi în salate și alte rețete de mâncare, uleiul de măsline poate face parte din topul ingredientelor folosite în rutina de înfrumusețare.

RomaniaTV.net
03 apr. 2018, 08:36
Uleiul de măsline, bun pentru piele şi păr

Uleiul de măsline este bogat în vitamine (A, D, E și K), care joacă un rol important în menținerea frumuseții. De fapt, uleiul de măsline este utilizat ca ingredient esențial în mai multe produse de curățare a feței, produse de îngrijire a părului, săpunuri, geluri de duș și loțiuni.

Iată de ce este bine să incluzi uleiul de măsline în rutina de înfrumusețare:

Menține pielea hidratată

Potrivit unui studiu, microemulsiile de ulei de măsline sunt o formulă atractivă în studiile de dezvoltare cosmetică și ar putea fi folosite ca sistem de administrare a ingredientelor cosmetice sau a compușilor biologic activi.

Uleiul de măsline are proprietăți hidratante care menține pielea hidratată și catifelată, fiind recomandat pentru persoanele care au tenul uscat. Masează pielea cu ulei de măsline și lasă-l să acționeze până a doua zi.

Citeşte şi Ce se intampla in corpul tau daca mananci doua linguri de ulei de cocos in fiecare zi, timp de 60 de zile

Încetinește îmbătrânirea pielii

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea va începe să prezinte simptomele îmbătrânirii – linii fine și riduri. Dar, cu ulei de măsline, poți încetini aceste semne de îmbătrânire. Vitamina E, un antioxidant puternic prezent în uleiul de măsline, ajută la regenerarea celulelor pielii, care ajută la menținerea pielii catifelate și hidratate.

Pentru tratamentul zilnic, masează ușor fața, gâtul, mâinile și picioarele cu ulei de măsline călduț, cel puțin 5 minute. Repetă procesul în fiecare seară.

O altă opțiune este să combini 2 linguri de miere cu o lingură de ulei de măsline și o jumătate de cană de pastă de papaia. Aplică amestecul obținut pe față și lasă-l să acționeze 15 minute. Clătește la final cu apă călduță. repetă-l de două ori pe săptămână.

Menține părul sănătos

Fie că este vorba de pierderea părului sau despre fire despicate, uleiul de măsline poate fi extrem de benefic pentru sănătatea podoabei capilare. De fapt, uleiul este răspusul la multe probleme ale șuvițelor. Natura sa hidratantă favorizează creșterea sănătoasă a parului. De asemenea, uleiul pătrunde adânc în foliculii de păr și înmoaie țesutul scalpului pentru a trata inflamația.

Masează scalpul cu puțin ulei de măsline călduț, masând prin mișcări circulare, 5- 10 minute. Lasă-l să acționeze peste noapte. A doua zi, șamponează părul așa cum o faci de obicei. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Oferă strălucire părului

Dacă vrei să-i oferi strălucire părului lipsit de viață, uleiul de măsline este foarte eficient. El restabilește cantitatea de sebum și îi oferă strălucire firului de păr.

Aplică ulei de măsline călduț pe păr, de la rădăcini și până la vârfuri, masând scalpul pentru câteva minute. Strânge părul coc, apoi lasă tratamentul natural să acționeze 30 de minute. Șamponează și clătește la final cu apă călduță. Repetă de două ori pe săptămână.

Reţete naturiste pentru păr strălucitor