Uleiuri vegetale pe care ar trebui să le încerci

Uleiurile vegetale nu se folosesc doar pentru a hidrata pielea. Ele te pot ajuta în ritualurile tale de frumuseţe şi daca ai probleme de sănătate. De exemplu, uleiul de argan vindecă arsurile, uleiul de trandafiri muscat este un minunat anti-rid natural, iar uleiul de măsline este recomandat pentru părul uscat şi fragil. Descoperă 7 uleiuri vegetale pe care trebuie să le încerci.

24 iul. 2014, 07:16
Uleiuri vegetale pe care ar trebui să le încerci

1. Ulei de migdale dulci pentru piele crapata

Uleiul de migdale dulci este bogat in vitaminele A, D si E. El hraneste si inmoaie pielea, vindeca iritatiile si pielea crapata sau degerata. El se aplica in stare pura, pe pielea afectata sau poate fi inglobat in diferite masti si creme homemade.

Citeşte şi 4 trucuri naturale împotriva celulitei

Uleiul de migdale dulci poate provoca alergii, atat la adulti, cat si la copii. Inainte de a-l folosi este bine sa il testezi. Aplica una-doua picaturi la incheietura cotului si asteapta cateva ore. Daca pielea nu se inroseste si nu te ustura, il poti folosi cu incredere, atat pe fata, cat si pe corp.

Citeşte şi Vrei să ai dinţi sănătoşi şi frumoşi? Tot ce trebuie să ştii despre „oil-pulling”

2. Ulei de trandafir muscat pentru riduri

Uleiul de trandafir muscat este obtinut din semintele de trandafir salbatic din Chile. El este constituit in proportie de 80% din acizi grasi polinesaturati (omega 3, 6 si 9). Acesti acizi contribuie la regenrarea celulara si la sintetizarea colagenului, imbunatatind elasticitatea pielii. Uleiul de trandafiri muscat este un excelent remediu pentru riduri si pielea iritata, inflamata, afectata de cuperoza, dermatita sau psoriazis.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.