Ultima dorinţă a unei românce aflată pe moarte în Marea Britanie. Tragica poveste a Andreei

Andreea Niţu Tănase are doar 33 de ani şi a fost diagnosticată cu cancer. Tânăra locuieşte de trei ani în Marea Britanie, iar marea sa dorinţă este să-şi petreacă ultimele clipe din viaţă în România.

21 ian. 2021, 15:51
Ultima dorinţă a unei românce aflată pe moarte în Marea Britanie. Tragica poveste a Andreei
Ultima dorinţă a unei românce aflată pe moarte în Marea Britanie

Ultima dorinţă a unei românce aflată pe moarte în Marea Britanie. Andreea Niţu Tănase a fost diagnosticată cu cancer ovarian în ianuarie 2020, iar acum boala se află în ultima fază. Tot ce îşi mai doreşte tânăra este să se întoarcă în ţară şi să-şi strângă părinţii în braţe.

Ultima dorinţă a unei românce aflată pe moarte în Marea Britanie

Povestea Andreei a fost scrisă de Asociaţia LIVE TO SAVE LIVES, un ONG non-profit care se implică în repatrierea fetei.

Andreea a ajuns în străinătate în căutarea unui trai mai bun. În anul 2009, când era studentă, Andreea s-a îndrăgostit de un român aflat în Italia la muncă. L-a urmat acolo, în căutarea unei vieţi mai bune decât ce-i oferea ţara ei. În anul 2017, cei doi au hotărât să înceapă o nouă viaţă în Marea Britanie, acolo unde au reuşit să-şi întemeieze o familie

„În ianuarie 2020, la numai 33 de ani, avea să fie diagnosticată cu cancer ovarian. Nedrept… Aici a început lupta ei pentru fiecare gură de aer. În ciuda intervenţiei chirurgicale, prin care i-a fost extirpat un ovar, Andreea nu a încetat să spere că destinul îi va pune la sân un copil, rod al iubirii dintre ea şi bunul ei soţ.

Dar viaţa nu este întotdeauna dreaptă şi nu oferă mereu poveşti cu final fericit. Andreei, nu doar că i-a răpit mişelesc ocazia de a deveni vreodată mamă pentru un prunc, dar îi fură şi dreptul de a fi soţie, fiică, prietenă, vecină, colegă… De fapt, îi fură tot, atât ei cât şi oamenilor care o iubesc şi preţuiesc”, au scris reprezentanţii Asociaţiei care o ajută pe tânără, potrivit adevărul.ro. 

Citeşte şi Povestea dramatică a lui Ovidiu. La doar 10 ani şi-a construit singur din pământ şi crengi casa în care ar vrea să locuiască

Deşi după operaţie toată lumea a crezut într-o minune, la următorul control medical veştile despre starea de sănătate a tinerei au fost dintre cele mai crunte. Cancerul recidivase, de data aceasta într-o formă mult mai severă, iar noua intervenţie chirurgicală care a urmat nu a rezolvat nimic.

Tânăra a început tratamentul dureros, cu şedinţe de chimioterapie, radioterapie, încercând să lupte din răsputeri pentru şansa la viaţă. Acest lucru nu a fost suficient, pentru că în corpul ei firav s-au instalat metastazele.

„Andreea se află în Manchester, Anglia şi ultima ei dorinţă este aceea de a se întoarce acasă, în România, în sânul familiei, în braţele părinţilor. Din cauza stării grave şi a pandemiei în care ne aflăm, Andreea trebuie transportată cu ajutorul unei ambulanţe aeriene a cărui cost este mare”, precizează Asociaţia.

Costurile pentru un astfel de transport se ridică la 10.000 de euro, iar prin mobilizarea românilor de pretutindeni s-au adunat deja mai bine de 6.000 de euro.

Pentru ca dorinţa tinerei să fie împlinită, s-au deschis şi două conturi, în lei şi euro, la Banca Transilvania, sucursala Perla, Bucureşti, România. Cont lei IBAN: RO04BTRLRONCRT0517167501 Cont euro IBAN: RO51BTRLEURCRT0517167501