Ultima modă la mirese: se pozează goale pentru mire

Adio cu vechile fotografii de nuntă în care soţii stau înţepeniţi şi speriaţi. Şi îmbrăcaţi.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 10:21
Ultima modă la mirese: se pozează goale pentru mire

2008. Când Carie Rose şi viitorul ei soţ, James, au intrat în casa de căsătorii din Azle, Texas, ea a vrut să-i facă mirelui o surpriză care l-a înroşit pe loc. „Rămăsese fără cuvinte şi era excitat”, povesteşte Rose cinci ani mai târziu pentru TheDaily.com. Cadoul era un album cu 136 de fotografii artistice ale miresei în lenjerie sumară sau îmbrăcată doar cu jacheta de piele a mirelui. Omul a fost nevoit să răsfoiască aşa ceva sub privirile soacrei şi ale propriei mame.

De atunci această modă a explodat. „Multe femei fac asemenea poze pentru că se tem că soţii lor or să prefere să se uite la pornografie şi nu la ele”, spune Lynn Michelle, fotografă din Dallas, cea care a făcut albumul lui Rose. Ea are cam 70 de asemenea comenzi pe an la un preţ minim de 1000 de dolari. Pozează tinere îndrăzneţe dar şi divorţate gata să reintre “în joc” sau femei mature care vor să celebreze operaţii estetice reuşite. “O doamnă mi-a comandat două albume, unul pentru soţ şi altul pentru amant”, povesteşte Lyn Michelle.

Studiouri foto specializate în asemenea albume au apărut peste tot în SUA. Tony Yang are unul dintre ele în New Jersey. Ea foloseşte muzica lui Britney Spears ca să destindă atmosfera şi invită clientele să se răsfeţe cu un pahar de vin roşu. Multe femei acceptă ca pozele lor să apară pe blogul fotografei, eventual cu chipul blurat.

“Cei mai mulţi dintre bărbaţi reacţionează printr-o tăcere adâncă atunci când primesc cadoul, eventual scot un woau!” povesteşte Allie, o mireasă de 29 de ani din New York. “Dar, de fapt, eu cred că pozând mi-am făcut un cadou mie. Când o să fiu o bunică fără dinţi o să răsfoiesc pozele ca să-mi aduc aminte ce bucăţică bună am fost”, mai adaugă ea.