Ultima noapte de război: Bombardamente intense, sunt cel puţin 50 de morţi

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise luni în lovituri aeriene întreprinse de coaliţia sub comanda SUA asupra ultimului bastion al grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, a relatat agenţia siriană de presă Sana, citată de Xinhua.

RomaniaTV.net
11 mart. 2019, 16:16
Ultima noapte de război: Bombardamente intense, sunt cel puţin 50 de morţi

Bombardamentele au vizat zona deţinută de organizaţia jihadistă în oraşul Baghouz din provincia Deir Ezzor, în estul ţării. Potrivit sursei, majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

Loviturile aeriene au fost întreprinse după ce Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de SUA, au anunţat duminică reluarea luptelor împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic în estul Siriei, după un termen limită dat organizaţiei jihadiste şi familiilor militanţilor săi.

Termenul limită pentru predarea militanţilor SI şi a membrilor familiilor lor a expirat duminică după-amiază, după care operaţiunea SDF a fost reluată pe terenurile agricole din zona Baghouz.

De menţionat faptul că SDF a anunţat ultimul atac împotriva Statului Islamic la începutul lui martie, dar a amânat operaţiunea pentru a permite organizaţiei jihadiste şi membrilor familiilor militanţilor săi să plece.

Mii de persoane, inclusiv militanţi ai Statului Islamic, au plecat, în timp ce alţii sunt încă în zonă şi refuză să se predea.

SDF, aflate sub conducerea kurzilor şi care beneficiază de sprijinul coaliţiei sub comanda SUA, au lansat o ofensivă zdrobitoare pentru eliminarea Statului Islamic din regiunea de la est de fluviul Eufrat, în estul Siriei, începând din septembrie 2018.

Militanţii organizaţiei jihadiste sunt acum sub asediu într-o zonă mai mică de 2 km pătraţi, pe terenurile agricole ale Baghouz.