ULTIMA ORĂ! Data alegerilor parlamentare va fi stabilită de Parlament, nu de Guvern. Legea a fost votată

Camera Deputaţilor a adoptat luni proiectul de lege potrivit căruia data alegerilor parlamentare va fi stabilită de Legislativ, prin lege organică, nu de Guvern. Proiectul a fost votat, tot luni, și de Senat, astfel că acesta urmează să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, dacă nu va fi contestat la CCR.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 17:57
ULTIMA ORĂ! Data alegerilor parlamentare va fi stabilită de Parlament, nu de Guvern. Legea a fost votată

Camera Deputaţilor a fost for decizional în cazul acestui proiect de lege.

„Insistența dvs de a stabili data alegerilor prin lege nu face altceva decât să îngreuneze circuitul legislativ și să arate că dumneavoastră nu va pasă decât să vă etalați puterea în Parlament, unde aveți majoritate. Nu faceți altceva decât un exercițiu de forță”, a declarat în timpul dezbaterilor din Senat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

„Constat că România este prizoniera unei majorități cinice, care aparține domnilor Ciolacu, Tăriceanu și Cseke. După ce au siluit Parlamentul pentru a modifica legile Justiției, acum fac din același Parlament instrumentul lor electoral și apoi tot ei au tupeul să vorbească despre imaginea proastă pe care o are Parlamentul în ochii românilor”, a declarat Florina Presadă (USR).

Potrivit expunerii de motive a unui proiect depus marţi la Senat de Marcel Ciolacu (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Cseke Attila (UDMR) data pentru organizarea următoarelor alegeri parlamentare va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Astfel, data limită va fi 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020, notează Mediafax.

Citeşte şi: Tăriceanu dinamitează Guvernul: „Aţi făcut un spital doar ca să se plimbe prin curte, ţanţoş ca un curcan, şeful vostru din deal”


loading...