ULTIMA ORĂ: Elicopter prăbuşit, cei doi pasageri au murit pe loc

Un elicopter s-a prăbuşit şi a luat foc vineri la Slavonov, în estul Boemiei, Republica Cehă, ucigând două persoane, informează agenţia Xinhua, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
22 mart. 2019, 17:11
ULTIMA ORĂ: Elicopter prăbuşit, cei doi pasageri au murit pe loc

Elicopterul, de tipul Enstrom 480, efectua un zbor de antrenament când a avut loc accidentul, potrivit website-ului firmei de aviaţie DSA, care operează elicopterul, adăugând că doi membri ai echipajului erau la bord.

„În acest moment nu mai avem alte informaţii despre circumstanţele dezastrului aerian şi colaborăm îndeaproape cu autorităţile competente pentru a identifica cauzele accidentului”, a declarat compania pe website-ul său.

Victimele sunt un pilot străin care făcea instructaj şi un instructor ceh de la DSA, potrivit informaţiilor difuzate de media locale.

Mai mulţi localnici au declarat că elicopterul s-a prăbuşit în mijlocul unui câmp la aproximativ 200 de metri de cea mai apropiată casă rezidenţială din sat.

„Când pompierii au venit la locul incidentului, elicopterul ardea. Locuitorii au încercat să stingă focul cu ajutorul extinctoarelor, dar nu a fost suficient”, a declarat purtătoarea de cuvânt a pompierilor Martina Gotzova. „Pompierii au stins în cele din urmă focul cu un jet de apă la mare presiune”, a spus Gotzova.

Enstrom 480, produs de US Enstrom Helicopter, este un aparat cu patru locuri, cu un singur motor. El este utilizat pentru transportul de pasageri, în antrenamente pentru piloţi, filmări şi zboruri de observaţie.