Florian Walter a murit în spital. Omul de afaceri era internat în acelaşi salon cu Mihai Constantinescu

Florian Walter a murit duminică noaptea, în jurul orei 22:00, la spitalul Floreasca. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul și „U Cluj"  avea 56 de ani şi era internat în acelaşi salon cu Mihai Constantinescu la terapie intensivă, după ce joi suferise un atac cerebral.

RomaniaTV.net
19 mai 2019, 21:31

Florian Walter fusese transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi fusese operat în seara de vineri, după ce a suferit atacul cerebral. Forian Walter a fost operat de celebrul doctor Şerban Brădişteanu. În urma intervenţiei medicale, starea sa era semi-stabilă, dar cu şanse mici de supravieţuire.

Duminică, în jurul orei 22, a decedat. Surse medicale cu declarat pentru Ca can că afaceristul era internat în acelaşi salon cu Mihai Constantinescu. Dată fiind situaţia critică atât a lui Mihai Constantinescu, cât şi a lui Florian Walter, medicii, împreună cu toată conducerea spitalului, au decis să restricționeze accesul vizitatorilor în salonul celor doi.

Florian Walter, în stare critică în spital. Omul de afaceri a fost operat la Spitalul Floreasca 

Walter mai suferise un preinfarct pe vremea când fugise de justiție în Dubai, în octombrie 2015. În 2010, fusese operat tot pentru probleme cardiace.

Florian Walter a fost acţionat la Dinamo, U Cluj şi Petrolul. A fost patronul Romprest, cea mai mare firmă de salubritate din România.

Walter a fost adus sub escortă din Emiratele Arabe Unite, în martie 2016, la aproape un an de când a fost dat în urmărire, fiind acuzat într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu uriaş: 20 de milioane de euro. Din august 2016 era sub control judiciar.

Florian Walter era suspectat de procurorii DIICOT că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Floian Walter, trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare