ULTIMA ORĂ Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, şi vicepreşedinţii formaţiunii, reţinuţi Aeroportul din Moscova. Nu se cunoaşte locul în care Cavcaliuc a fost dus

Gheorghe Cavcaliuc, preşedintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), și vicepreşedinţii partidului au fost reținuți pe aeroportul din Moscova. Aceștia urmau să aibă o întâlnire cu diaspora la Sankt Petersburg.

04 iul. 2021, 10:14
ULTIMA ORĂ Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, şi vicepreşedinţii formaţiunii, reţinuţi Aeroportul din Moscova. Nu se cunoaşte locul în care Cavcaliuc a fost dus
Gheorghe Cavcaliuc, preşedintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE)

Reprezentanţii partidului au anunţat, într-o postare pe Facebook, că atât Cavcaliuc, cât și ceilalți membri din partid sunt vaccinați împotriva coronavirusului şi, de asemenea, au și teste negative. În postare se precizează faptul că liderul PACE a fost reţinut şi nu se cunosc informaţii despre locul în care acesta ar fi fost dus.

„În această dimineață, delegația Partidului PACE, formată din Gheorghe Cavcaliuc și vicepreședinții formațiunii Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, a fost reținută, fără explicații, pe aeroportul din Moscova. Atragem atenția că despre vizita în Rusia, unde membrii Partidului PACE urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora, a fost informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și Ambasada țării noastre de la Moscova. Toți membrii delegației sunt vaccinați împotriva Covid, dar aveau și teste negative.

Cu toate acestea, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut, fără explicații și dus într-o direcție necunoscută. Oameni în uniforme le-au luat actele Valentinei Geamănă și lui Alexandru Cîrpa. Ei au fost amenințați că vor fi trimiși, cu primul avion, în Moldova, dar despre Gheorghe Cavcaliuc nu avem nicio informație”, se arată într-o postare a partidului.

Citeste si Varianta Delta face ravagii în Rusia. Record de decese din cauza coronavirusului în Moscova

Citeste si Moscova a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-covid