Varianta Delta face ravagii în Rusia. Record de decese din cauza coronavirusului în Moscova

Rusia este grav afectată de varianta delta a virusului SARS-COV-2. Autorităţile de la Moscova au raportat, duminică, un nou record de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore.

27 iun. 2021, 16:57
Varianta Delta face ravagii în Rusia. Record de decese din cauza coronavirusului în Moscova
Varianta Delta face ravagii în Rusia. Record de decese din cauza coronavirusului în Moscova

Varianta Delta face ravagii în Rusia. Autorităţile de la Moscova au raportat duminică 144 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la începutul pandemiei.

Varianta Delta face ravagii în Rusia. Record de decese de COVID în ultimele ore

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 27 iunie 2021. NICIUN caz nou de coronavirus în Bucureşti

Moscova era sâmbătă al doilea cel mai afectat oraş de pandemie, după Sankt Petersburg, care a anunţat un ”record” de 107 morţi din cauza covid-19.

Rusia a raportat 20.538 de persoane infectate cu SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total ofcial a crescut la 5,4 milioane de la începutul pandemiei.

De asemenea, 599 de persoane au murit din cauza covid-19, iar bilanţul total oficial a crescut la 133.282 de decese.

Potrivit primarului din Moscova, aproape 2.000 de persoane sunt internate zilnic în capitală din cauza infectării cu noul coronavirus.

”Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 dunt ocupate în prezent. Este mult”, a precizat edilul sâmbătă.

De câteva săptămâni, Rusia, una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie, este grav afectată de varianta indiană a coronavirusului.

Autorităţile de la Moscova au reintrodus restricţii precum revenirea la telemuncă, vaccinarea obligatorie a salariaţilor din sectorul serviciilor şi înfiinţarea unui paşaport sanitar pentru a te duce la restaurant.

Citeşte şi STUDIU La cât timp după infectarea cu coronavirus îşi recuperează pacienţii simţul mirosului

Cu toate acestea, autorităţile nu se gândesc momentan la un nou lockdown ca cel din primăvara.

De asemenea, Sankt Petersburgul, al doilea cel mai important oraş din Rusia, foarte frecventat de turişti şi gazda unor meciuri de fotbal Euro-2020, este unul dintre epicentrele epidemiei.

La Sankt Petersburg mai este de disputat un singur meci, un sfert de finală, vinerea viitoare, care poate fi jucat de Franţa, în cazul în care înfrânge Elveţia luni.

Sankt Petersburgul a înregistrat duminică 1.298 de contaminări cu noul coronavirus şi 106 morţi din cauza covid-19, după ce a ”bătut recordul” morţilor cu o zi înainte.