ULTIMA ORĂ Ianis Hagi transferat definitiv de Rangers. Ce echipă de top din Serie A îl dorea

Gazzetta dello Sport anunţă că tânărul fotbalist român va continua la Rangers, după ce trupa antrenată de Steven Gerrard a activat opţiunea de cumpărare definitivă, pentru suma de 5 milioane de euro.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 13:44
ULTIMA ORĂ Ianis Hagi transferat definitiv de Rangers. Ce echipă de top din Serie A îl dorea

Există încă posibilitatea ca tânărul jucător român să fie vândut de trupa scoţiană, care ar putea să fi profitat de preţul acceptabil din clauza de împrumut de la Genk (5 milioane de euro) pentru a realiza un profit considerabil dintr-un transfer ulterior, dar publicaţia italiană anunţă că mulţi pretendenţi, printre care şi Lazio, ar fi speriaţi de un preţ spre dublul acestei clauze.

Fotbalistul de 21 de ani fusese împrumutat până în vară de Genk la Rangers, iar scoţienii aveau opţiune de transfer definitiv, pe care au decis sp o activeze acum, conform sursei citate.

Clubul antrenat de Steven Gerrard s-a decis să vireze cei 5 milioane de euro celor de la Genk, în condiţiile în care Ianis Hagi era în atenţia mai multor echipe, una dintre ele fiind Lazio, grupare care luptă cu şanse reale la titlu în acest sezon de Serie A.

„Transferul lui Ianis Hagi, atacantul român al celor de la Rangers, devine acum mult mai complicat pentru Lazio. Fiul lui Gheorghe Hagi a fost cumpărat definitiv de clubul scoţian, acolo unde juca din ianuarie, împrumutat de la Genk. Rangers a activat clauza de răscumpărare pentru 5 milioane de euro şi acum este proprietara jucătorului. Dacă Rangers nu ar fi făcut asta, Lazio putea investi aceeaşi sumă pentru a-l aduce pe Ianis Hagi”, scrie sursa citată.

Citeşte şi: FOTBAL Campionatul Scoţiei a fost oprit şi Celtic Glasgow declarată campioană. Pe ce loc s-a clasat echipa lui Ianis Hagi

Gică Hagi la transferul iniţial: „Ianis e al vostru, nu al meu. Să ne rugăm să joace”

Antrenorul formaţiei Viitorul, Gheorghe Hagi, spunea că este bucuros că fiul său, Ianis, joacă la noua lui echipă de club, Glasgow Rangers, considerând că acesta esta lucru cel mai important pentru un jucător tânăr. El i-a transmis lui Ianis că tot ceea ce i se întâmplă îi va face mai bun. „Ianis e al vostru, nu mai e al meu! Sper ca el să vă facă momente frumoase, să aiba o carieră importantă. E un băiat tânăr pentru următorii zece ani şi trebuie să avem grijă de el. Să ne rugăm să joace, să fie la un nivel cât mai mare, să ne facă fericiţi. Totuşi, e şi el român ca şi ceilalţi. Eu mai mult de atât n-am ce să fac”, a spus Hagi.

Hagi a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă este bucuros pentru Ianis.  „Bineînţeles. Ca orice tată, ca orice părinte, când îţi vezi copilul că joacă, apoi că o face foarte bine, e şi mai bine, dar important e să joace pentru orice tânăr. Lucrul numărul unu pe care trebuie să îl caute e să joace şi când joacă şi dacă joacă şi bine, te bucuri mai mult. Sunt bucuros că el joacă. Important e că joacă pentru a demonstra, pentru a creşte, a se dezvolta, regula numărul unu e să joci, să ai o echipă, un antrenor, un club care să îţi dea oportunitatea să te dezvolţi, să joci. Jucătorul tânăr învaţă multe, nu e un jucător format, care are 29-30 de ani”, a răspuns el.