ULTIMĂ ORĂ: Lovitură de proporții pentru Cătălin Cherecheş! Fostul edil riscă o nouă condamnare

Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, a primit o nouă lovitură din partea DNA. Fostul edil riscă o nouă condamnate, după ce procurorii anticorupție au făcut recurs în cazul dosarului în care este acuzat de mită şi coruperea alegătorilor.

17 feb. 2024, 15:36
ULTIMĂ ORĂ: Lovitură de proporții pentru Cătălin Cherecheş! Fostul edil riscă o nouă condamnare

Lovitură de proporții pentru Cătălin Cherecheş! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut rejudecarea dosarului în care fostul primar Cătălin Cherecheș este acuzat de fapte de corupție, motiv pentru care acesta riscă o nouă condamnare.

Citește și Cătălin Cherecheş rămâne în arest, în Germania. Comunicat oficial al Parchetului din Munchen

Lovitură de proporții pentru Cătălin Cherecheş!

Este vorba despre un dosar în rechizitoriul căruia procurorii au reținut că în cursul anului 2013, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, ar fi pretins, acceptat și primit de la mai mulți oameni de afaceri diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu.

În acest dosar, pe lângă fapta de luare de mită și efectuarea de operațiuni incompatibile cu funcția pe primar pe care o îndeplinea la vremea respectivă, Cherecheș mai era acuzat de fals în declarații sau coruperea alegătorilor.

Mult timp, dosarul a stat în faza de urmărire penală și ulterior în cea de judecată până când faptele s-au prescris, iar judecătorii au decis încheierea procesului pe motiv de prescripție.

Acest lucru i-a nemulțumit pe procurorii DNA care au făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații ÎCCJ, urmează să dea un verdict în ceea ce îl privește pe Cătălin Cherecheș, care pentru moment a reușit să suspende procesul de extrădare pe care autoritățile din România l-au declanșat.

Ca să blocheze extrădarea, fostul edil a formulat mai multe contestații atât la Parchetul din Munchen, cât și la tribunalul de acolo vizavi de felul în care a fost condamnat, acuzând faptul că decizia de condamnare a fost dată de o judecătoare incompatibilă din țara noastră.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situaţia actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024.

Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana persecutată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată. Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestaţie a persoanei persecutate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt.

Această obiecţie urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München. Vă rog să înţelegeţi că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite”, transmite Parchetul din Munchen.

Citește și Primele declarații ale lui Cătălin Cherecheș, din arestul din Germania. Ce strategie adoptă fostul primar pentru a scăpa de închisoare