ULTIMA ORĂ – Patronii de la Crevedia scapă de închisoare. Daniel Doldurea şi Ionuţ Stîngă vor fi plasați în arest la domiciliu

Patronii de la Crevedia și-au aflat sentința la trei luni de la tragedia de la Crevedia. Daniel Doldurea şi Ionuţ Stîngă scapă de închisoare.

29 nov. 2023, 15:44
ULTIMA ORĂ – Patronii de la Crevedia scapă de închisoare. Daniel Doldurea şi Ionuţ Stîngă vor fi plasați în arest la domiciliu

Patronii stației GPL de la Crevedia au primit arest la domiciliu. Vor ieși din arestul Secției 4, acolo unde se aflau.

Daniel Doldurea şi Ionuţ Stîngă au fost plasați de către magistrații de la Tribunalul București sub măsura arestului la domiciliu. Se aflau în arest preventiv, în spatele gratiilor, fiind acuzați de mai multe infracțiuni, cum ar fi neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, dar și de distrugere.

Citește și Șapte medici de la Spitalul Bagdasar-Arseni, care au tratat victime ale exploziilor de la Crevedia și Călimănești, și-au dat demisia din contractele de gărzi: ”Actualele condiții ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”

În data de 6 septembrie, Doldurea şi Stângă au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5, însă ei au contestat această măsură, solicitând să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu.

Exploziile de la Crevedia soldate cu șase decese și peste 50 de răniți

Cei doi sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs, pe 26 august, explozii soldate cu șase decese şi 53 de răniţi, printre care mulţi pompieri. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Adrian Cuculis, avocatul administratorilor firmei care deține stația GPL din Crevedia a transmis că Ionuț Doldurea a dat vina pe morți, la adresa cărora aduce acuzații grave. „Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave si dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne si pe autorități. Printre altele, administratorul a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”, a transmis avocatul.

Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a declarat la vremea respectivă că nu știa că firma de GPL funcționa în continuare, deși nu mai avea autorizație de mediu, și că oamenii care stăteau lângă depozit, care au fost afectați de explozie, nu au făcut nicio sesizare la primărie.

Citește și Răsturnare de situație în dosarul exploziei de la Crevedia! „Administratorul stației GPL dă vina pe morți“