Plan ROŞU de intervenţie. Un microbuz de transport persoane s-a răsturnat în Cluj. Un elicopter SMURD a intervenit

Alertă în Cluj sâmbătă, după ce un microbuz de transport persoane s-a răsturnat. Mai multe persoane au fost rănite. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, un elicopter SMURD a intervenit.

RomaniaTV.net
20 apr. 2019, 15:23
Plan ROŞU de intervenţie. Un microbuz de transport persoane s-a răsturnat în Cluj. Un elicopter SMURD a intervenit

În microbuzul care s-a răsturnat se aflau 11 persoane, toate fiind rănite. Zece persoane au fost transportate la spitale din Cluj-Napoca, iar un băriat de 17 ani, grav rănit, a fost dus la Târgu Mureş.

Opt dintre răniţi sunt minori, fiind elevi de la o şcoală din Bacău.

„Cinci persoane au suferit traumatisme severe şi au intrat în sala de operaţii imediat ce au ajuns la unităţile de primiri urgenţe. Persoane au fost în stare critică şi au fost prioritizate pentru transferul la unităţile spitalicesti”, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii ISU Cluj.

Potrivit acestora, este vorba despre doi adulţi şi trei minori.

În plus, pompierii au precizat că ceilalţi ocupanti ai microbuzului au suferit multiple traumatisme, dar fără a fi severe. Un singur minor a suferit traumatisme uşoare.

UPDATE ORA 19.23 Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat în cazul accidentului rutier de la Căpuşu, soldat cu 11 persoane rănite.

UPDATE- 11 persoane au fost rănite, din care două sunt în stare de inconştienţă, după ce un microbuz s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 1, în localitatea clujeană Căpuşu, informează ISU Cluj.

„Din cele 11 victime, opt sunt minori, iar până în momentul de faţă au fost transportate la UPU patru”, precizează sursa citată. Un elev în vârstă de 17 ani e în stare gravă şi fost preluat de un elicopter al SMURD.

La locul evenimentului, salvatorii intervin cu două autospeciale complexe de descarcerare, două ambulanţe SMURD cu medici, o autospecială pentru transport victime multiple şi 1 echipaj de prim ajutor SMURD. În sprijinul forţelor din teren, au fost trimise şi patru echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Judeţean Cluj.

Conform IPJ Cluj, şoferul, de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan. În microbuz se aflau elevi de la o şcoală din judeţul Bacău.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), un accident rutier s-a produs, sâmbătă, pe raza localităţii Căpuşu Mare.

Un microbuz plin cu persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, scrie news.ro.

La locul evenimentului, salvatorii intervin cu 2 autospeciale complexă de descarcarare, 2 ambulante SMURD cu medici, o autospeciala pentru transport victime multiple şi 1 echipaj de prim ajutor SMURD.

În sprijinul fortelor din teren, au fost trimise şi 4 echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Judeţean Cluj.

„În urma accidentului au rezultat 11 victime, din care 2 inconştiente”, a transmis IGSU, care a precizat că a fost trimis în zonă un elicopter SMURD.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Cluj au precizat că accidentul s-a produs pe DN 1.

„Conform primelor date, un bărbat, de 51 de ani, în timp ce conducea un microbuz pe DN1 E60, din directia Cluj spre Oradea, ar fi adormit la volan”, a transmis Poliţia Cluj.

Cercetarea şi intervenţia echipelor la faţa locului continuă.