Ultima oră. Reacţie oficială a UE privind legalizarea canabisului în scop medicinal în România. Ce se întâmplă acum

Răsturnare de situaţie după declaraţiile controversate făcut de ministrul Economiei, Eugen Teodorovici privind canabisul medicinal în România. Astfel, Comisia Europeană spune că, deşi canabisul este folosit în scop medicinal în unele state membre ale UE, sunt necesare cercetări şi studii clinice suplimentare inclusiv care să analizeze interacţiunea cu alte medicamente, dar şi studii care să observe pacienţii pentru o perioadă mai lungă de timp.

RomaniaTV.net
21 mart. 2019, 12:04
Ultima oră. Reacţie oficială a UE privind legalizarea canabisului în scop medicinal în România. Ce se întâmplă acum

„Cannabis sativa (canabisul) şi canabinoizii sunt folosite în scop medicinal în unele state membre ale Uniunii Europene, conform Observatorului european pentru droguri şi toxicomanie”, precizează reprezentanţa din România a Comisiei Europeane, într-o postare pe Facebook.

Canabisul este cel mai consumat drog ilicit din Europa, se mai precizează în postare.

„În Uniunea Europeană, nicio ţară care permite utilizarea medicinală a preparatelor din canabis nu recomandă fumatul ca mod de administrare. În privinţa eficienţei canabisului în scop medicinal, un raport al Observatorului european pentru droguri şi toxicomanie arată că sunt necesare cercetări şi studii clinice suplimentare, inclusiv care să analizeze dozajul şi interacţiunea cu alte medicamente, dar şi studii care să observe pacienţii pentru o perioadă mai lungă de timp”, se mai menţionează în postarea Comisiei Europene.

Reacţia Comisiei Europene vine în contextul anunţului ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia, canabisul ar putea fi legalizat şi utilizat în scopuri medicinale. El a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreaţional.