Se anunţă alegeri legislative anticipate în Austria după demisia vicecancelarului, protagonist al unei înregistrări compromiţătoare

Cancelarul austriac conservator Sebastian Kurz a anunţat, sâmbătă seară, că pune capăt coaliţiei cu partidul de extremă dreapta FPO, afectat de un scandal de corupţie, şi că a propus ca în curând să aibă loc alegeri legislative anticipate.

RomaniaTV.net
18 mai 2019, 19:08
Se anunţă alegeri legislative anticipate în Austria după demisia vicecancelarului, protagonist al unei înregistrări compromiţătoare

„Este destul. I-am propus preşedintelui să fie organizate noi alegeri cât mai curând posibil”, a declarat Kurz, la câteva ore după demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache, conducătorul FPO.

Vicecancelarul austriac de extremă dreapta Heinz-Christian Strache şi-a anunţat, sâmbătă, demisia, decizie luată după ce a apărut într-un filmuleţ al cărui origine nu este cunoscută, în care este văzut discutând cu o femeie despre care credea că este nepoata unui oligarh rus, în 2017, cu puţin înainte de alegerile în urma cărora a ajuns la putere, scrie news.ro, care citeză AFP şi Reuters.

În filmuleţul apărut în presa germană vineri seară, cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare, Strache pare să ofere posibilitatea favorizării unei companii pentru obţinerea de contracte în schimbul susţinerii financiare şi politice.

Strache a format un guvern alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz, în decembrie 2017.