Ludovic Orban ar deveni preşedintele Camerei Deputaţilor drept recompensă pentru că şi-a dat demisia – surse

Ludovic Orban ar putea primi postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce şi-a dat demisia, luni, de la şefia Guvernului. Funcţia i-a fost propusă de preşedintele Klaus Iohannis în discuţiile pe care le-au purtat luni la Palatul Cotroceni.

07 dec. 2020, 23:02
Ludovic Orban ar deveni preşedintele Camerei Deputaţilor drept recompensă pentru că şi-a dat demisia – surse

Ludovic Orban, care a deschis lista PNL Bucureşti la Camera Deputaţilor, a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În urma întrevederii, Orban a anunţat că nu va mai fi premier.

Citeşte şi: Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier: Am încercat să-mi fac datoria

Ludovic Orban ar deveni preşedintele Camerei Deputaţilor. Postul ar fi fost promis la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi spus lui Ludovic Orban că este necesară demisia sa ca urmare a scorului înregistrat de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Citeşte şi: Emanuel Ungureanu, după demisia lui Ludovic Orban. „A plecat catastrofa. Un monument de aroganţă şi atotsuficiență”

Drept urmare, preşedintele Klaus Iohannis i-a promis lui Ludovic Orban că îl va „susţine” pentru şefia Camerei Deputaţilor, au precizat surse politice pentru Hotnews.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre demisia lui Ludovic Orban. „Este un gest iresponsabil. Mergem la Cotroceni cu propunerea Alexandru Rafila premier”

Președinitele Klaus Iohannis a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv.

„Se cristalizează rapid deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern de coaliție. Peste doar câteva zile, voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România.

Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare și, cu siguranță, în cel mai scurt timp, va prezenta un proiect de buget pentru anul 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima declaraţie după alegeri: „PSD a scăzut dramatic, la 29%. Partidele de centru-dreapta au peste 50%, vor forma o coaliție!”

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, PNL a obținut sub 26%.