Ultima oră! Teodorovici i-a cerut şefului ANAF să-l înlocuiască pe Ionuț Mișa

Eugen Teodorovici îl vrea pe Ionuţ Mişa plecat din funcţia de şef al Direcției Mari Contribuabili până la finalul lunii aprilie. Motivul oficial este acela că structura a întârziat prea mult cu restituirea taxei auto.

RomaniaTV.net
10 apr. 2019, 11:58
Ultima oră! Teodorovici i-a cerut şefului ANAF să-l înlocuiască pe Ionuț Mișa

„Nu pot să accept întârzieri pe motive administrative. Cred că v-ați obișnuit că eu nu fac cereri aberante, nici fără temei: oamenii așteaptă ca aceste decizii de restituire să fie puse în practică. De asemenea, ANAF trebuie să intre în ritmul impus de mine”, a declarat Eugen Teodorovici pentru G4Media.ro.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Teodorovici i-a trimis marți Mihaelei Triculescu o cerere formală de înlocuire a conducerii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) în cazul în care aceasta înregistrează întârzieri în „fluidizarea procesului de emitere a deciziilor de restituire”, dat fiind că cea mai mare parte a deciziilor de restituire ce urmează să fie emise se află chiar în competența acestei direcții.

Întrebat de G4Media.ro cine va veni la conducerea Direcției Mari Contribuabili după plecarea lui Ionuț Mișa, Eugen Teodorovici a refuzat să răspundă. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că în cărți pentru acest post este un apropiat al lui Darius Vâlcov, la fel ca și șefa ANAF, Mihaela Triculescu.

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) este structura din ANAF care gestionează relația cu cele mai mari companii din România.

Ionuț Mișa a ajuns la șefia Direcției Mari Contribuabili după ce a fost dat afară de la șefia ANAF chiar în urma cererii lui Eugen Teodorovici, la începutul anului.