Elena Udrea, despre plata cauţiunii: Voi discuta cu procurorul pentru a găsi o soluţie

Miercuri expiră ultimatumul dat de procurorii anticorupție Elenei Udrea, care trebuie să plătească cinci milioane de lei pentru controlul judiciar pe cauţiune. Fostul ministru a declarat că cel mai probabil se va duce joi la DNA, unde va discuta cu procurorul de caz despre o varianta de plată a cauţiunii.

11 nov. 2015, 06:24
Elena Udrea, despre plata cauţiunii: Voi discuta cu procurorul pentru a găsi o soluţie

Elena Udrea a declarat, miercuri, după ce a ieşit de la ICCJ, de la audieri, că va cere procurorului DNA să găsească împreună o soluţie pentru a achita cauţiunea de cinci milioane de lei.

O să discut cu doamna procuror şi o să văd ce formulă găsim. Este exclus să pot să plătesc cauţiunea, dar este varianta bunurilor puse sub sechestru şi mai vedem ce alte soluţii găsim„, a precizat Udrea.

Miercuri, un nou termen în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru Elena Udrea este judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, a fost programat la Înalta Curte de Casație și Justiție. La ultimul termen al procesului, din 21 octombrie, magistrații au respins cererile depuse de denunțătorii Elenei Udrea de a fi judecați mai repede prin procedura simplificată, potrivit Agerpres. Este vorba de Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă, care au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, după ce și-au recunoscut vinovăția în fața instanței.

Între timp, au apărut noi informații din dosarul Gala Bute, despre cum decidea Elena Udrea ce să publice ziarele şi televiziunile controlate de ea. Informațiile provin din mailurile pe care le schimba cu Tudor Breazu, consilierul ei. Prin intermediul acestuia, Udrea transmitea ce știri trebuie să fie scrise și care trebuiau scoase.