ULTIMATUMUL dat de Kiev pentru eliberarea şefului Marinei ucrainene a EXPIRAT. Situaţia este IMPREVIZIBILĂ

Ultimatumul dat de către preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, pentru eliberarea comandantului Marinei ucrainene din Crimeea, Serghei Gaiduk, a expirat.

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 20:18

Forţele înarmate de „autoapărare” din Crimeea puteau fi văzute miercuri seara, după expirarea ultimatumului dat de către Kiev pentru eliberarea comandantului Marinei ucrainene din Sevastopol, Serghei Gaiduk , patrulând prin faţa centrului naval de antrenament militar din Sevastopol, asupra căruia au preluat controlul în cursul dimineţii, informează reporterii BBC din Crimeea.

Ministrul de Externe ucrainean, Andrei Desciţia, a declarat pentru reporterii BBC că guvernul său este foarte îngrijorat de viaţa cetăţenilor şi a soldaţilor ucraineni din Crimeea.

Un grup de localnici purtând steagurile Rusiei se adunase, miercuri seara, la centrul naval din Sevastopol, asupra căruia forţele de „autoapărare” din Crimeea au preluat controlul.

„Situaţia este imprevizibilă şi de necrontrolat uneori şi tocmai de aceea există un pericol pentru civilii aflaţi acolo (în Crimeea, n.r.)”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Andrei Deşciţa, pentru BBC Newshour.

Aproximativ 200 de membri ai miliţiilor proruse au ocupat, miercuri dimineaţa sediul Marinei ucrainene din Sevastopol şi au anunţat că l-au capturat pe comandantul Marinei ucrainene, Serghei Gaiduk.