Ultimele cuvinte ale Elenei Ceauşescu. Incredibil ce a putut spune înainte să fie împuşcată. S-a aflat abia acum!

Ionel Boeru, unul dintre cei care i-au împuşcat pe soţii Ceauşescu, a povestit ce s-a întâmplat la proces şi care au fost ultimele cuvinte ale Elenei Ceauşescu.

02 apr. 2022, 19:25
Ultimele cuvinte ale Elenei Ceauşescu. Incredibil ce a putut spune înainte să fie împuşcată. S-a aflat abia acum!

Ultimele cuvinte ale Elenei Ceauşescu. Soţii Ceauşescu au fost asasinaţi în a doua zi de Crăciun, pe 25 decembrie 1989. Ionel Boeru a povestit cum au decurs ultimele clipe din viaţa soţilor Ceauşescu.

Ultimele cuvinte ale Elenei Ceauşescu. Ce a spus soţia lui Nicolae Ceauşescu înainte să fie împuşcată

Citeşte şi Cătălin Botezatu rupe tăcerea despre relaţia cu Elena Ceaușescu. „Nu era ușor să fiu preferatul ei. Au urmat și intimități”

Ionel Boeru povesteşte că procesul soţilor Ceauşescu a durat în jur de o oră şi douăzeci de minute. Acesta a început la ora 13:20 și s-a încheiat la ora 14:45. După doar cinci minute a veniz şi sentinţa de condamnare la moarte.

„Mă aflam în sala de judecată și aveam ordine să îi execut dacă există vreo încercare de a-i salva. Țineam arma la piept şi îi urmăream tot timpul. Trăgeam cu urechea când judecătorii decideau verdictul și în timpul deliberarilor.” a povestit Ionel Boeru pentru mirror.co.uk.

Potrivit bărbatului, în timp ce era condusă spre locul în care urma să fie împuşcată alături de soţul ei, Elena Ceaușescu a spus: „Puteam fi împușcați fără mascarada asta!”

Ionel Boeru spune că doi soldaţi o țineau pe Elena Ceaușescu. Un soldat poreclit Masinuță striga la soția lui Ceaușescu și ea i-a zis „Nenorocitule”.

Înainte să fie împuşcat, Nicolae Ceauşescu a spus următoarele cuvinte: „Trăiască Republica Socialistă România Liberă și Independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!”.

Ionel Boeru a explicat de ce crede că el este unul dintre cei ce i-a omorât pe soții Ceaușescu.

„Am vrut să mă asigur că am gloanțe, așa că am verificat. Știam că mai am 29 de gloanțe. Le-am amintit băieților să pună puștile pe automat și, când am dat ordinul, au tras. Eu am tras primele gloanțe – trei rafale din AK-47. În timpul primei rafale l-am văzut pe Ceaușescu cum a căzut în genunchi și spre spate. Primele gloanțe i-au pătruns în picioare și arma s-a ridicat și următoarele au intrat în trunchi.

Am tras următoarea rafală înspre ea. A căzut pe stânga. Unul dintre colegii mei a uitat să treacă pe automat și a tras glonț cu glonț. Celălalt nu a tras decât mai târziu, când erau deja la pământ. Cred că era traumatizat. Aşa că sunt sigur că gloanţele mele i-au ucis pe amândoi.” a declarat bărbatul, potrivit substanţial.ro. 

Citeşte şi Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, dezvăluite de ultimul nepot al dictatorului. Cum a intervenit Elena Ceauşescu: „Avea răutăţile dânsei”


loading...