Ultimele cuvinte ale lui Maradona. Ce a făcut înainte să moară

Maradona a încetat din viaţă miercuri, din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit raportului preliminar al autopsiei. Joi, mii de oameni i-au adus un omagiu fostului fotbalist la palatul prezidenţial din Buenos Aires.

26 nov. 2020, 21:26
Ultimele cuvinte ale lui Maradona. Ce a făcut înainte să moară

Ultimele cuvinte ale lui Maradona. Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa din Tigre. Miercuri dimineață, Maradona a coborât la micul dejun, palid la față și plângându-se că îi este frig.

”Me siento mal”, i-a spus nepotului său – ”Mă simt rău” – înainte să se întoarcă în pat, în vila sa din Buenos Aires, potrivit quepasaalta.com.ar.

Pe la ora prânzului, Maradona a fost găsit în camera sa, fără semne vitale. O ambulanță a sosit în scurt timp la reședința fostului mare fotbalist, însă medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Acuzații grave ale avocatului lui Maradona

Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona, a lansat acuzaţii grave şi cere o anchetă amănunţită, în urma decsesului fostului campion mondial.

Diego Maradona, priveghi. Pelerinaj şi incidente violente la Casa Rosada, unde mii de argentinienii au venit să îşi ia rămas bun

“Astăzi este o zi de durere profundă, de tristeţe şi reflecţie. Simt în inima mea pierderea unui prieten pe care l-am onorat cu loialitate până în ultima zi. Înmormântarea trebuie să fie un moment intim şi familial. Conform spuselor procurorului din San Isidro, este inexplicabil faptul că, timp de 12 ore, Diego nu a avut nicio atenţie sau control din partea personalului medical. Ambulanţei i-a luat mai mult de o jumătate de oră pentru a ajunge, a fost o idioţenie criminală. Acest fapt nu trebuie să treacă neobservat şi vă rog să investigaţi până la sfârşit. După cum mi-a spus Diego: Eşti soldatul meu, care lucrează fără milă”, a afirmat avocatul, într-un comunicat.

Ultimele cuvinte ale lui Maradona. Cum a murit

Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri.

Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după testele toxicologice şi histopatologice, care vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

Potrivit presei locale, un raport preliminar de autopsie a arătat că Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea.

Papa Francisc i-a trimis un rozariu binecuvântat familiei lui Maradona

Papa Francisc i-a trimis familiei lui Diego Maradona un rozariu binecuvântat, prin intermediul ambasadorului Argentinei la Roma, Roberto Carles, relatează infobae.com.

Ambasadorul, prezent dimineaţa la o ceremonie privată, a înmânat rozariul familiei starului argentinian, dar le-a şi transmis fiicelor fostului fotbalist cuvinte de consolare din partea Suveranului Pontif.

Papa Francisc s-a rugat pentru Maradona în ultima perioadă, când fostul fotbalist a avut probleme de sănătate şi a fost operat, dar şi miercuri seară, după aflarea veştii decesului, potrivit vaticannews.va.
Papa Francisc şi Diego Maradona s-au întâlnit de mai multe ori. O întâlnire memorabilă a fost cea din 4 septembrie 2014, de la Casa Santa Marta, înaintea unui meci caritabil, când Maradona i-a oferit papei un tricou cu numărul 10 şi cu numele Francesco pe spate.