Ultimele cuvinte ale unui copil zguduie lumea: Nu mă îngropaţi

Fareed Shawky, un băieţel de 9 ani din Yemen, a murit după ce a fost rănit de schije. Pe patul de spital, el îi ruga, cu lacrimi în ochi, pe medici, să nu îl lase să moară.

22 oct. 2015, 12:07

Fareed trăia de mai bine de şase luni drama războiului din ţara sa, Yemen. La numai 9 ani, viaţa deja îl învăţase cele mai crunte realităţi ale unui conflict armat extrem de sângeros. Văzuse oameni răniţi, mutilaţi, morţi, violenţe…

Aflase că oamenii mor şi că atunci trebuie să fie îngropaţi. Aşa a prins frică de moarte şi, mai ales, de a fi la rândul lui îngropat în pământ dacă va muri.

Norocul nu a fost de partea lui. Când a ajuns pe patul de spital, rănit la rândul lui de schijele explozibililor, în aceleaşi conflicte armate din ţara sa, în care oamenii mureau aproape în fiecare zi, era aproape pierdut de frică.

Citeşte şi Descoperire cu ajutorul fizicii cuantice. MOARTEA nu există. Ce ne aşteaptă pe lumea cealaltă

Când medicii au început să îi trateze rănile, copilul a început să plângă şi i-a implorat să nu îl îngroape. „Nu mă îngropaţi!”, le-a spus băiatul medicilor. Când l-a auzit vorbind aşa, unul dintre ei a început să râdă în timp de îi punea un pansament la picior şi a încercat să îl liniştească.

Dar micul Fareed Shawky plângea în continuare, temându-se că va muri şi le spunea medicilor „Nu mă îngropaţi, nu mă îngropaţi!”…

După câteva zile, băieţelul a murit din cauza rănilor pe care le avea la cap. Un fotograf local, Ahmed Basha, a înregistrat imagini cu băiatul pe patul de spital, precum şi povestea lui şi le-a oferit televiziunii CNN.