Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu: „Pericolul mare a trecut!”

Florin Piersic se află pe drumul recuperării, conform lui Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București. Transferat recent la Spitalul Foișor, artistul se confruntă cu afecțiuni cronice, în special cardiace, ceea ce îl face un pacient fragil, iar medicii sunt prudenți.
Filip Stan
13 mai 2024, 08:15
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu:
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu: "Pericolul mare a trecut!" / foto: colaj Fanatik

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic.

”Evaluarea domnului Florin Piersic, realizată în această dimineață de către echipa medicală, prezintă o situație staționară. Starea generală a pacientului se ameliorează ușor”, se arată într-un comunicat transmis presei de conducerea Spitalului Foișor.

Medicul Adrian Marinescu a subliniat că, deși starea lui Florin Piersic este stabilă și acesta pare să aibă un tonus bun, este esențial să se monitorizeze în mod constant evoluția sa. Cu toate acestea, există o notă optimistă în privința progresului său și a planurilor viitoare de tratament.

„Suntem încrezători într-o evoluție bună. Este stabil, însă este în continuare un pacient fragil, care are afecțiuni cronice, inclusiv cele cardiace. Chiar am discutat la telefon zilele trecute. Maestrul avea un tonus bun. A rămas că mâine, când i-am promis că o să-i fac o vizită, va avea un mesaj pe care să-l transmită și sigur că îl voi spune și eu mai departe. Eu sunt în continuare încrezător că lucrurile vor merge într-o direcție bună, dar este adevărat că este nevoie de prudență”, a spus directorului medical al Institutului Matei Balș din Capitală.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta, despre situația lui Florin Piersic: ”Cazul său nu e deloc fericit. Se întreabă lumea, dacă el a pățit așa, dacă nu te știe nimeni, nu ai nicio șansă”

Evaluarea recentă a stării actorului, efectuată de echipa medicală de la Spitalul Foișor, indică o ameliorare a stării generale și o evoluție favorabilă a plăgii operatorii. Aceste semne pozitive sunt încurajatoare pentru toți cei implicați în îngrijirea sa.

„Este un caz complex. Sper ca timpul să fie în favoarea noastră și să putem trece de la o etapă la alta. Să treacă cu bine de momentul operator, să fie în regulă cu procesul infecțios, să mergem mai departe cu partea cardiacă și să ajungă, în final, și la proteza definitivă de genunchi. Legat de momentul operator, putem spune că pericolul mare a trecut. Însă, într-o situație de acest fel, este bine să gândești prudent și să ai o monitorizare permanentă pentru tot ce urmează. Fiecare oră este importantă, pentru că orice complicație poate să apară”, a mai spus Adrian Marinescu.

Citeşte şi: Florin Piersic a fost vizitat de Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila la Spitalul Foișor. Care este starea maestrului și când va fi externat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a vizitat personal pe Florin Piersic, exprimându-și bucuria că acesta are o atitudine pozitivă și că progresele sunt evidente: „Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară”.

Spynews
Bogdan, tânărul care a murit după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată cu benzină era poliţist. În trecut, ar mai fi încercat să își pună capăt zilelor
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
Locul din România unde poți cumpăra o casă cu aproape 1.000 de lei. Puțini români știu de el, deși prețurile de aici sunt foarte mici
Capital.ro
Reguli la buletin. Obligatoriu pentru românii care nu locuiesc la adresa declarată
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel la 20 de ani. ȘOC TOTAL pentru Cristi Borcea
DailyBusiness
Românii care primesc pensii mai mari cu 50% înainte de recalculare. Decizia care îi avantajează
Adevarul
Premieră pe piața medicală din România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile
Spynews
Poliţist din Cluj-Napoca, reţinut după ce ar fi primit 12.000 de euro mită. A fost pus să distrugă un proces verbal
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu de furtuni severe în multe zone din țară! Care sunt județele vizate 
Evz.ro
Miliardarii Planetei, și mai bogați. Au un secret bine păzit
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la ce s-au certat milionarii
wowbiz.ro
Bogdan a murit carbonizat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de o cisternă plină cu benzină! Familia îl căuta neîncetat, fără să știe ce se întâmplase, de fapt, cu el: „Să fii bine acolo sus”
Cancan.ro
Ce a făcut Daniela Crudu după ce a devenit mămică pentru a doua oară. A intrat în revizie, iar noi am prins-o în flagrant”
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Oana Lis a adus un alt bărbat în casa în care locuiește alături de Viorel Lis. Cine este și care este motivul pentru care a venit
Capital.ro
Se plătesc 284 DE LEI în plus. Banii vor intra direct PE CARD în fiecare lună
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
substantial.ro
Două fetițe rănite grav după ce au căzut prin tavanul de rigips al casei în Bihor
MediaFlux
AJUTOARE de stat pentru PENSIONARI: ALIMENTE și HAINE. Guvernul a aprobat
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'