ULTIMELE DEZVĂLUIRI în cazul tragediei din Apuseni. Vezi cine i-a dat acordul Aurei Ion să urce în avion

TRAGEDIA DIN APUSENI. Pilotul Adrian Iovan a semnat pentru ca Aura Ion să se urce în avionul în care şi-a găsit sfârşitul. Mai mult, procurorii militari nu s-au lămurit însă ce căuta studenta în misiunea de transplant, aşa că au cerut acte lămuritoare, informează România TV.

18 mart. 2014, 08:07
ULTIMELE DEZVĂLUIRI în cazul tragediei din Apuseni. Vezi cine i-a dat acordul Aurei Ion să urce în avion

TRAGEDIA DIN APUSENI. Procurorii militari trebuie să stabilească dacă Aura Ion avea acordul comandantului garnizoanei pentru a merge în această misiune în calitate de voluntar, având în vedere că ea era studentă la Facultatea de Medicină Militară şi era încadrată ca militar. Aceasta nu ar fi putut să plece fără acordul comandantului, iar dacă a făcut acest lucru, atunci ea a încălcat consemnul.

Citeşte şi Tatăl Aurei Ion, dezamăgit de anchetă: Nu ne interesează cine a fost la manşă, cele 6 ore sunt importante

Anchetatorii militari merg pe mai multe piste. Cert este însă că Adrian Iovan este cel care a semnat pentru Aura Ion să se urce în avion. El a semnat în calitate de comandant al aeronavei.

Audierile continuă, iar procurorii aşteaptă şi alte acte importante atât de la Ministerul Transporturilor, cât şi de la Ministerul de Interne.

Până în prezent zeci de persoane au fost audiate, printre care şi şeful Jandarmeriei Române. De asemenea, urmează să dea declaraţii în faţa procurorilor şi fostul ministru de Interne, Radu Stroe.

Citeşte şi Accident aviatic Apuseni: Procurorii au primit de la ROMATSA transcrierile convorbirilor cu Adrian Iovan

Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical s-a prăbuşit, pe 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Citeşte şi Veste CUTREMURĂTOARE pentru copilotul lui Adrian Iovan, după accidentul aviatic din Apuseni