Ultimele imagini cu Regina Elisabeta a II-a. Monarhul a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la câteva zile după ce a învestit un nou premier al Marii Britanii. Ultimele fotografii cu Regina Marii Britanii în viaţă sunt chiar de la ceremonia de învestire în funcţie a lui Liz Truss.

08 sept. 2022, 21:32

Ultimele imagini cu Regina Elisabeta a II-a. Aceasta a murit, joi, la vârsta de 96 de ani. În timpul domniei sale a colaborat cu 16 prim-miniștrii britanici.

Ultimele imagini cu Regina Elisabeta a II-a în viaţă

Citeşte şi Membrii Familiei Regale Britanice au vegheat-o pe Regină până în ultimele clipe de viaţă. BBC şi-a suspendat programul la zi. UPDATE: Meghan Markle nu l-a însoţit pe Harry la Balmoral

Ultimele fotografii cu Regina Marii Britanii în viaţă sunt cele publicate recent de Casa Regală, de la ceremonia de învestire în funcţia de prim-ministru a lui Liz Truss.

Reamintim că noul premier al Marii Britanii a fost primit de Regina Angliei în urmă cu doar câteva zile, la Palatul Balmoral din Scoţia.

Familia Regală a Marii Britanii a anunțat joi seara, pe canalele oficiale de social media, că Regina Elisabeta a II-a „a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază”.

Elisabeta a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, când ea avea doar 25 de ani. A fost încoronată în luna iunie a anului următor. Prima încoronare televizată a fost o avanpremieră a unei noi lumi în care vieţile membrilor familiei regale urmau să fie din ce în ce mai mult analizate de către mass-media.

Winston Churchill a fost primul prim-ministru care a servit în timpul domniei sale, Iosif Stalin era liderul Uniunii Sovietice, războiul coreean făcea ravagii. Liz Truss, învestită prim-ministru în urmă cu două zile, este cel de-al 15-lea premier din timpul domniei-record a Elisabetei a II-a.

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla.

Regina Angliei, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferea încă de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”.

Citeşte şi Legătura de rudenie dintre Regina Elisabeta a II-a şi Regele Mihai. Monarhul României, invitat de onoare la sărbătorirea a 60 de ani de domnie a Reginei Angliei