Membrii Familiei Regale Britanice au vegheat-o pe Regină până în ultimele clipe de viaţă. BBC şi-a suspendat programul la zi. UPDATE: Meghan Markle nu l-a însoţit pe Harry la Balmoral

Casa Regală a Marii Britanii a anunţat decesul Reginei Elisabeta a II-a în seara zilei de 8 septembrie, după ce, în cursul dimineţii, reprezentanţii Casei Regale anunţaseră că starea suveranei s-a înrăutăţit considerabil şi se află sub supraveghereea medicilor.

08 sept. 2022, 20:25
Membrii Familiei Regale Britanice au vegheat-o pe Regină până în ultimele clipe de viaţă. BBC şi-a suspendat programul la zi. UPDATE: Meghan Markle nu l-a însoţit pe Harry la Balmoral

La Balmoral, reşedinţa din Scoţia a Reginei, acolo unde aceasta îşi petrecea verile, au sosit de urgenţă cei patru copii ai săi. Prințul Charles și Camilla se aflau deja în Scoţia şi stăteau la doar câteva mile de Balmoral. Prințul William a plecat de urgenţă din Windsor ca să fie alături de bunica lui în ultimele clipe ale acesteia.

Membrii Familiei Regale Britanice au vegheat-o pe Regină până în ultimele clipe de viaţă

Soţia lui, Ducesa de Cambridge, a trebuit să rămână la Adelaide Cottage, reşedinţa lor aflată în proximitatea Windsor. În situaţia de faţă, Kate preia atribuţiile de şef al Casei Regale. Ducesa de Cambridge rămâne la Windsor cu cei trei copii, care abia au început şcoala, a anunţat Palatul Kensington. Cei trei copii ai lui Kate şi William au nevoie de prezenţa mamei pentru a le face mai uşoară acomodarea la noua şcoală.

Prințul Andrew, Prințesa Anne și Prințul Edward au ajuns şi ei astăzi la proprietatea Balmoral.

Ducii de Sussex, care nu au fost în cele mai bune relaţii cu familia regală, şi-au anulat participarea la Premiile WellChild care ar fi trebuit să aibă loc la Londra. Deşi, iniţial, apăruse informaţia că atât Harry, cât şi Meghan vor merge la Balmoral, ulterior sa aflat că Ducesa de Sussex nu-l va însoţi pe Prinţul Harry în Scoţia, au declarat surse citate de The Guardian. Meghan va rămâne în Londra, dar nu va participa la premiile WellChild. Ducesa ar putea eventual să i se alăture lui Harry în Scoția la o dată ulterioară, a spus sursa.

Un zbor în care se aflau membrii familiei regale a aterizat pe aeroportul din Aberdeen la ora 15.50 urmând să plece spre Balmoral. Avionul îi avea la bord pe ducele de Cambridge, ducele de York și pe contele și contesa de Wessex.

BBC şi-a suspendat programul obişnuit ca să transmită doar ştiri despre starea Reginei

BBC şi-a suspendat programele obişnuite imediat după anunţul referitor la agravarea stării de sănătate a Reginei pentru a-şi informa telespectatorii despre evoluţia acesteia. Cu douăzeci de minute înainte ca știrile de la ora 13.00 să înceapă, telespectatorii BBC au putut vedea un ecran negru şi imediat o prezentatoare de la postul public a dat vestea.

Regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral. Medicii sunt îngrijorați pentru sănătatea ei și, acum, ea se află sub supraveghere. Membrii apropiati ai familiei au fost informați„, a anunţat BBC.

Citeste si Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală. Doctorii sunt îngrijoraţi de sănătatea ei

Joi, Palatul Buckingham a declarat într-un comunicat: „În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne la Balmoral”.

Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru.

Citeste si Donald Trump o desfiinţează pe Meghan Markle, Ducesa de Sussex. „L-a folosit pe Prinţul Harry într-un mod îngrozitor şi e lipsită de respect faţă de regină”

Noul prim-ministru Liz Truss a fost printre primii care i-a urat sănătate Majestății Sale: „Întreaga țară este profund îngrijorată de știrile de la Palatul Buckingham de la ora prânzului. Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – sunt alături de Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment”.