Ultimul film din trilogia „The Hobbit” va fi lansat în decembrie 2014

Cel de-al treilea şi totodată ultimul film din trilogia "The Hobbit", intitulat "The Hobbit: There and Back Again", va fi lansat pe 17 decembrie 2014, după ce data iniţială de lansare era 18 iulie 2014, au anunţat joi reprezentanţii studiourilor Warner Bros.

01 mart. 2013, 09:47
Ultimul film din trilogia „The Hobbit” va fi lansat în decembrie 2014

Primul film din trilogie, „Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey”, considerat un veritabil blockbuster, cu încasări de 981 milioane de dolari pe plan mondial, potrivit site-ului Box Office Mojo, a avut premiera în decembrie 2012, iar cel de-al doilea film din această serie, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, va ajunge în cinematografe în decembrie 2013, potrivit Mediafax.

Romancierul britanic JRR Tolkien a publicat volumul „The Hobbit” în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul „Stăpânul inelelor”, publicat în 1954.

Cele trei filme din trilogia „Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din „Stăpânul Inelelor”, pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, premiat cu trei Oscaruri – pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat. 

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori. Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia „Stăpânul Inelelor”, alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din „Stăpânul Inelelor”, în trilogia „Hobbitul” revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, şi Andy Serkis, ca Gollum.

Citeşte şi Filmul „The Hobbit” provoacă dureri. Care au fost plângerile spectatorilor după vizionare