ULTIMUL INTERVIU al lui Sorin Oprescu, cu o zi înainte de a fi reţinut de DNA. Ce spunea despre justiţie

Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA puţin după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, la doar câteva ore după ce acordase un interviu în care unul dintre subiectele abordate au fost justiţia, "delaţiunea" şi "cozile făcute la DNA".

RomaniaTV.net
06 sept. 2015, 13:00
ULTIMUL INTERVIU al lui Sorin Oprescu, cu o zi înainte de a fi reţinut de DNA. Ce spunea despre justiţie

Sorin Oprescu a acordat un interviu jurnalistei Ioana Răduca cu câteva ore înainte de a fi săltat de procurori, care au găsit asupra lui suma de 25.000 de euro, despre care DNA spune că erau mită, iar avocaţii că erau nişte bani luaţi împrumut.

„E un interviu despre proiectele din capitală, candidatura la prezidenţiale, şpagă, consilieri arestaţi, familie şi medicină. În lumina ultimelor informaţii, cea mai interesantă parte e cea despre justiţie şi comisioane. Spunea că se teme că balanţa justiţiei nu e echilibrată, că se ştie curat şi doarme liniştit noaptea, dar e speriat de avalanşa de delaţiuni de la DNA”, scrie Ioana Răduca pe site-ul său, unde prezintă şi o parte a interviului cu Sorin Oprescu, anume aceea în care vorbeşte despre justiţie.

Primarul general al Capitalei i-a mărturisit jurnalistei că a fost verificat în repetate rânduri de procurori şi nimeni nu a putut să dovedească ceva necurat în ceea ce-l priveşte, în ciuda suspiciunilor care au planat asupra sa.

„Nu suntem toţi neam de hoţi şi derbedei. (…) S-a încetăţenit ideea că toţi în admnistraţia locală sunt hoţi, că iau 10-15%. (…) Ce să fac? Să stau toată ziua să spun că nu? Eu mi văd de treaba mea şi de drumul meu. Nu asta mă sperie, ci balanţa justiţiei, aia care e legată la ochi. Justiţia trebuie să fie oarbă şi să nu fie interpretabilă, dar vezi, de cele mai multe ori, că balanţa nu e chiar în echilibru şi te sperii tu ca individ. Te sperii de neşansă, nu că ai ceva să ascunzi. Fiecare om are partea lui ascunsă, fiecare are câte ceva de reproşat, dar de aici şi până la fapte… Delaţiunea a ajuns un sport naţional. Cozile făcute la DNA ca să aibă ceva de spus… Nu îmi miroase a bine, că alunecăm în partea cealaltă”.