Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, s-a internat în spital

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, care are 82 de ani, a fost internat la spital marţi pentru un control de rutină, a anunţat fundaţia sa, transmit agenţiile internaţionale de presă.

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 20:19
Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, s-a internat în spital

Un purtător de cuvânt al fundaţiei s-a arătat surprins de interesul media faţă de internarea lui şi a dat asigurări că aceasta nu are niciun motiv special.

Mihail Gorbaciov va fi supus ‘unui examen general. Se face acest lucru o dată sau de două ori pe an’, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al fundaţiei fostului lider sovietic, Vladimir Poliakov. „Spitalizarea sa nu are niciun motiv special”, a adăugat el.

Poliakov s-a arătat surprins de faptul că a primit numeroase apeluri din partea unor organizaţii de media în legătură cu aceste analize de rutină şi a ţinut să repete că nu există motive de preocupare.

Gorbaciov a părut obosit la ultimele sale apariţii publice, iar potrivit agenţiei Interfax, care l-a citat pe purtătorul său de cuvânt, este bolnav de diabet.

În aprilie, el nu a participat la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher din cauza problemelor de sănătate.

Foarte respectat în Occident, Gorbaciov nu se bucură de aceleaşi sentimente şi din partea unei majorităţi a concetăţenilor săi, care îl consideră responsabil de explozia URSS şi de haosul economic şi social care a urmat.