Ultimul Mercur retrograd din 2023 ne-ar putea strica Sărbătorile de iarnă

Încheiem anul și începem Anul Nou sub puterea celui mai influent retrograd. Ce ne aduce ultimul Mercur din anul 2023.

10 dec. 2023, 07:38
Ultimul Mercur retrograd din 2023 ne-ar putea strica Sărbătorile de iarnă

Mercur retrograd 2023.  Este posibil ca planetele să râdă în sinea lor în timp ce ne pun încă un obstacol în cale, și anume retrogradarea lui Mercur, în timp ce ne străduim să ajungem la sfârșitul anului. Este ultima retrogradare din 2023, ceea ce este o mare elibereare. Pe de altă parte, având în vedere că Mercur este retrograd în timp ce intrăm în Noul An, este recomandat să ne abținem de la a face rezoluții (sau cel puțin să le ținem departe de rețelele sociale).

Zodiac chinezesc decembrie 2023. Schimbări majore pe final de an, multă socializare şi mult zen

Ce ne rezervă această perioadă?
Retrogradarea lui Mercur, care va începe pe 13 decembrie 2023 și va continua până pe 1 ianuarie 2024, este un eveniment unic întrucât va trece prin două semne zodiacale: semnul liber al Săgetătorului și semnul ambițios și competitiv al Capricornului.

Ce este exact un retrograd?
Înainte să intrăm în detalii, să vă ofer o scurtă actualizare despre ce înseamnă exact o retrogradare. Mișcare retrogradă este atunci când o planetă se mișcă cu o viteză mai mică decât Pământul. Ca rezultat, se produce o iluzie optică în care pare că planeta se deplasează în direcția opusă. Fiecare planetă va experimenta o mișcare retrogradă la un moment dat în existența sa; totuși, retrogradările lui Mercur sunt printre cele mai frecvente tranzite, având loc de la trei la patru ori pe an.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că această imagine conține o mare semnificație de neînțeles. Motivul este că, în general, retrogradările sunt perioade de tulburare considerabilă. Când adaugi Mercur, o planetă atât de bine cunoscută pentru orbitele sale rapide încât a fost numită după zeul roman responsabil pentru bogăție, comerț, călătorie și comunicare, rămâi cu mult spațiu pentru greșeală.

Previziuni rune 11-17 decembrie 2023. MANNAZ este cu faţa în jos, risc de greşeli! THURISAZ, inversată, anunţă atacuri

Când este ultima retrogradare a lui Mercur pentru 2023?
Începând cu 13 decembrie 2023, ultima retrogradare a lui Mercur din 2023 va continua până pe 1 ianuarie 2024. Dacă ești interesat de detalii, umbra preretrogradă a început pe 25 noiembrie, iar umbra postretrogradă va continua să planeze mult în noul an până în 20 ianuarie 2024. În cazul în care nu ai reușit să înțelegi acest lucru, umbrele menționate denotă perioada de două săptămâni care intervin înainte și după începerea unei retrogradări. Poți să o consideri ca pe o previzualizare a dificultăților pe care le poți întâmpina foarte curând, precum și prima oportunitate de a e pregăti pentru ele și a le reduce impactul asupra ta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.