Ultimul proiect cinematografic al lui Sergiu Nicolaescu nu a primit finanţare de la stat

Ultima dorinţă pe plan profesional a lui Sergiu Nicolaescu a fost refuzată. Scenariul scris de regretatul regizor chiar înainte să moară, despre viaţa cântăreţei Maria Tănase, a fost respins de Centrul Naţional al Cinematografiei. Proiectul depus de soţia sa nu a primit finanţare de la stat, aşa că filmul nu va fi realizat.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 14:17
Ultimul proiect cinematografic al lui Sergiu Nicolaescu nu a primit finanţare de la stat

Înainte să moară, Sergiu Nicolaescu lucra la scenariul unui film despre viaţa cântăreţei Maria Tănase, film ce ar fi trebuit să se numească „Pasărea măiastră”.

Scenariul a fost definitivat de către Denis Dinulescu şi depus de către văduva regizorului la Centrul Naţional pentru Cinematografiei, în vederea obţinerii de finanţare de la stat pentru filmul ce urma să fie regizat de către Răzvan Săvescu.

Un prieten apropiat al lui Nicolaescu, Ioan Cărmăzan a precizat că în evaluarea CNC, contează în proporţie de 50% valoarea scenariului şi 50% reputaţia profesională a regizorului şi producătorului. Cum numele lui Sergiu Nicolaescu nu apărea nici la regie, nici la producţie, şansele de succes erau reduse din start.