Ultimul român diagnosticat cu coronavirus mersese în Italia pentru a se trata de o boală rară. Care este starea sa

Ultimul pacient confirmat cu coronavirus în România este un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Suceava. Bărbatul suferă de o boală gravă și a venit recent din Italia, unde fusese special pentru a se trata pentru respectiva boală.

04 mart. 2020, 20:32
Ultimul român diagnosticat cu coronavirus mersese în Italia pentru a se trata de o boală rară. Care este starea sa

Bărbatul s-a întors din Lombardia, cu autocarul, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Pe 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv, după care a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Raed Arafat a spus că pacientul are o stare de sănătate generală precară și că va fi tratat la Spitalul de boli infecțioase din Iași unde a fost transferat miercuri seara de la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Citeşte şi Declaraţia Prinţului William care a uimit o lume întreagă: „Eu şi Kate răspândim coronavirusul” VIDEO

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a confirmat că bărbatul are și alte probleme de sănătate. El a precizat că va fi făcută o anchetă epidemiologică și că pasagerii din autocarul cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

Acesta este al doilea caz de infecție cu coronavirus confirmat miercuri, după ce un tânăr de 16 ani din Timișoara a fost, de asemenea, diagnosticat cu Covid-19. În total, în România există șase persoane infectate cu noul coronavirus din China.


loading...