Ultimul termen în dosarul Hexi Pharma? Curtea de Apel ar putea da miercuri decizia definitivă

Curtea de Apel Bucureşti are programat miercuri un nou termen în dosarul Hexi Pharma, care ar putea fi şi ultimul, după ce a suferit deja trei amânări consecutive, ultima pronunţare datând din 21 septembrie, informează Evz.

RomaniaTV.net
12 nov. 2020, 12:28
Ultimul termen în dosarul Hexi Pharma? Curtea de Apel ar putea da miercuri decizia definitivă

Pe 30 ianuarie 2019, în primă instanță, directorul general Flori Dinu a primit, în primă instanță, la Tribunalul București, 3 ani de închisoare, în timp ce Mihail Leva, directorul de producție, 3 ani și 8 luni de închisoare. Decizia va fi dată de un complet de la Curtea de Apel. La trei ani după ce a început judecarea dosarului în primă instanță, completul de la secția a II-a penală a Curții de Apel București poate decide, azi, ce se întâmplă în cazul dezinfectanților diluați.

Flori Dinu și Mihail Leva, cei doi directori ai Hexi Pharma, așteaptă deciziile celor două judecătoare, Iuliana Ciolcă și Lucreția Postelnicu. În primă instanță, ambii au fost condamnați la 3 ani, respectiv 3 ani și 8 luni de închisoare. Mai mult, Tribunalul București hotărâse, pe 30 ianuarie 2019, și dizolvarea Hexi Pharma, precum și o amendă în valoare de 2,6 milioane de lei. 132 de spitale s-au constituit ca parte civilă în proces, însă puține au fost reprezentate în instanță de avocați.

Procesul va fi judecat de Iuliana Ciolcă și Lucreția Postelnicu, ultima fiind și președinta completului de la Curtea de Apel București.

Iuliana Ciolcă a absolvit Facultatea de Drept din București în 1994 și până acum a avut următorul traseu profesional: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 (1994-2001), Parchetul de pe lângă Tribunalul București (2001-2004), Parchetul de pe lângă ÎCCJ (2005-2006), Tribunalul București (2006-2008), Curtea de Apel București (din 2008), conform magistrați.ro

Lucreția Postelnicu a absolvit Facultatea de Drept din București în 1998 . A fost președintele Judecătoriei Sector 6 din 2004 în 2014 și vicepreședinte al Tribunalului București, iar numele ei apare în cazul Gabrielei Scraba, fiind judecătorul Tribunalului București care i-a dat dreptate angajatei Radio România Muzical ce fusese trimisă în judecată de DIICOT.

Citeşte şi: Nicolae Bănicioiu, convocat la DNA pentru discuţii cu procurorul, după punerea sub acuzare pentru fapte de corupţie