ULTIMUL tip de ÎNŞELĂCIUNE. Părinţii plătesc bani grei unor escroci pentru a le face copiii vedete

Escrocheria agenţiilor false de modelling s-a extins în toată ţara. Mii de părinţi sunt seduşi şi păcăliţi că micuţii lor vor ajunge vedete. Drept urmare, scot din buzunar sute de euro pentru contracte care nu mai vin niciodată. Multe dintre aşa zisele agenţii de talente au fost închise, însă au reapărut ulterior sub alte nume. 

13 feb. 2015, 11:33
ULTIMUL tip de ÎNŞELĂCIUNE. Părinţii plătesc bani grei unor escroci pentru a le face copiii vedete

„Aveţi un copil superb care va face carieră în showbiz!”, aşa sunt abordaţi părinţii dispuşi să plătească pentru viitorul strălucit al copiilor, informează România TV. Angajaţii agenţiilor îi abordează pe părinţi pe stradă, şi le promit că le vor schimba viitorul copiilor, care în viziunea lor au un aspect care prinde la public. Pentru promovarea imaginii copilului, „descoperitorii” cer sume foarte mari de bani, în jur de 3000 de lei.

Citeşte şi „Pomană pentru regele Cioabă”. O nouă metodă de furt VIDEO

Numai că până la urmă, părinţii se aleg doar cu nişte poze foarte scumpe, la care să se uite pentru a-şi aminti cât au fost de naivi.

La fel funcţionează afacerea şi cu tinerele dornice să devină topmodele. În primă fază, li se promite că totul e gratis, ba, mai mult, tinerele vor fi plătite. Dar de fapt se trezesc, ulterior, că un album de fotografii costă de la 140 de euro în sus.

Citeşte şi DNA: Administratorul companiei Euroticket, trimis în judecată pentru înşelăciune de 11 milioane de lei

„Este o pacaleala. O sanctionam cu amenzi de la 5000 la 50.000 si cu masura complementara de inchidere a acestor unitati”, a declarat Marius Dunca, preşedinte ANPC. 

Zeci de agenţii au fost amendate şi închise. Fenomenul pare de neoprit însă pentru că firmele reapar sub alte nume.

„La protectia consumatorului Timis au fost aplicate sanctiuni in cuantum de 40.500 lei pana in prezent”, a spus Mihaela Ignat, reprezentant OPC Timiş. 

Reprezentanţii protecţiei consumatorilor atrag atenţia că firmele serioase de casting nu cer bani pentru fotografii sau promovare.