Ultima fiţă la genţile de fiţe: Marca nu mai trebuie să fie la vedere

După ce genţile de lux produse de marile companii au devenit arhicunoscute, designerii mizează acum pe calitatea finisajelor produselor şi pe discreţie. Marile mărci au şi avantajul produselor far. Cine mai are nevoie ca pe o geantă Birkin de la Hermes sa scrie Hermes?

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 09:32
Ultima fiţă la genţile de fiţe: Marca nu mai trebuie să fie la vedere

Noul semn distinctiv al luxului în materie de genţi este „niciun semn”. Potrivit Finacial Times marile braduri de lux nu mai afişează marca la vedere.

După ce genţile de lux produse de marile companii au devenit arhicunoscute, designerii mizează acum pe calitatea finisajelor produselor şi pe discreţie. Marile mărci au şi avantajul produselor far. Cine mai are nevoie ca pe o geantă Birkin de la Hermes sa scrie Hermes sau ca pe un plic de la Chanel sa scrie Chanel?

Preşedinle grupului italian Tod’s a ales ca genţile sale să aibă un logo în relief în piele, nimic ţipător sau ostentativ. Thomas Maier, desigenrul de la Bottega Veneta a spus că de îndată ce a preluat conducerea artistică a elinimat orice element care ar fi distras atenţia de la produs.

Nici chiar în Hong Kong, unde logomania a fost în vogă ani de zile, nu mai sunt la mare căutare genţile cu etichete mari. „Cunoscătoarele” asiatice au înţeles şi ele că nu este nevoie să se vadă firma pentru a fi recunoscută calitatea unui produs.