Ultramaraton: Andrei Roşu "atacă" intrarea în Cartea Recordurilor

Publicat: Miercuri, 15 Februarie 2012 16:24 // Actualizat: Miercuri, 15 Februarie 2012 16:24 // Sursa: RTV.net

Românul Andrei Roşu va intra în Cartea Recordurilor dacă va finaliza proiectul "7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente", ceea ce l-ar face să devină primul om care a parcurs acest circuit.

Foto: picasaweb.google.com

Pentru a finaliza proiectul, Roşu pleacă miercuri, 15 februarie, într-o călătorie în jurul lumii, el mai având de parcurs ultimele două ultramaratoane din serie, în Noua Zeelandă şi Brazilia, pentru a intra în Guinness World Records la categoria "Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent" ("Cel mai rapid timp pentru a alerga maraton şi ultramaraton pe fiecare continent"), potrivit Agerpres.

Distanţa standard admisă pentru maraton este de 42 de km şi 195 de metri, iar pentru ultramaraton, distanţa minimă este de 50 de kilometri. Roşu va concura mai întâi la Bedrock50, care se va desfăşura în Christchurch (Noua Zeelandă), pe 25 februarie. Este un ultramaraton montan cu o distanţă de 53 km. Pe 4 martie, românul va alerga în Rio Grande (Brazilia), la ultramaratonul de 50 km Supermaratona.

"Când am început proiectul 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente nu m-am gândit că, într-o bună zi, ar putea deveni un subiect de interes pentru Cartea Recordurilor. Dar, discutând cu diverşi maratonişti şi ultramaratonişti pe care i-am întâlnit la competiţiile extreme din Antarctica, Sahara, Himalaya etc, am ajuns la concluzia că iniţiativa mea de a alerga atât maratoane cât şi ultramaratoane pe cele 7 continente ar putea reprezenta o premieră mondială", a spus Roşu.

Cursele la care a participat Roşu îndeplinesc toate criteriile impuse de Guinness World Records. Dacă totul decurge conform planului, timpul de realizare va fi chiar sub cel limită. El va finaliza cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730 (doi ani), cât pune condiţia Cartea Recordurilor.

În cazul că toate condiţiile vor fi îndeplinite, după finalizarea ultimei curse, Guinness World Records va anunţa în maxim 6 săptămâni dacă omologhează recordul.

Roşu a luat decizia de a-şi schimba radical stilul de viaţă sedentar şi dezorganizat în urmă cu 2 ani, când a alergat în premieră într-un maraton, la Polul Nord. De atunci el a alergat în punctele extreme ale planetei. După ce a îndurat frigul la Polul Nord, a continuat seria maratoanelor în deşertul australian, a atins două continente în acelaşi maraton în Istanbul, a alergat la 30 de grade în Chile, dar şi la mult sub 0 grade în Antarctica, a îndurat temperaturi extreme în Sahara, a alergat la cea mai mare altitudine în Everest, iar anul trecut a ajuns în Alaska.

Aventura lui Roşu poate fi urmărită pe blogul andreirosu.wordpress.com, unde el va relata fiecare pas al călătoriei sale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H