Uluitor! O tânără care a încercat mai multă vreme să rămână însărcinată a aflat că este bărbat

O tânără din China care a încercat să rămână însărcinată timp de un an a aflat ulterior că, din punct de vedere genetic, s-a născut bărbat.

12 mart. 2021, 23:54
Uluitor! O tânără care a încercat mai multă vreme să rămână însărcinată a aflat că este bărbat
Tânărăr la medic. FOTO: verywellhealth.com

Tânăra care a aflat că este bărbat. Fata, în vârstă de 25 de ani, prezintă cromozomul Y, specific bărbaților, în ciuda faptului că are organe genitale feminine și a trăit ca o femeie toată viața, transmite Daily Mail.

Tânăra care a aflat că este bărbat suferă de o afecţiune rară

Potrivit medicilor, aceasta ar suferi de o afecţiune rară, numită intersexualitate, care se caracterizează prin existenţa trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană.

Descoperirea care avea să-i schimbe cursul vieţii a avut loc în urma unei radiografii la o gleznă.

De asemenea, tânăra nu a avut niciodată menstruație. Deşi mama ei a dus-o la medic îna dolescenţă pentru a stabili cauza lipsei menstruaţiei, medicul i-a spus că este posibil ca fata să se dezvolte mai lent decât alte persoane.

Citeste si O tânără a mâncat doar o felie de pâine pe zi timp de OPT ANI! Cum arată și ce diagnostic i-au pus medicii

Centrul de informare despre boli genetice și rare (GARD) din SUA precizează că multe persoane cu această afecțiune au „organe genitale care nu sunt în mod clar specifice sexului feminin sau masculin”.

Ce este intersexualitatea

Intersexualitatea presupune existența trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană, fie că acest lucru este vizibil la nivelul organelor sexuale externe, fie că el nu poate fi văzut deoarece presupune modificări interne sau la nivel cromozomial. Persoanele intersex sunt persoane născute cu oricare dintre mai multe variații ale caracteristicilor sexuale, inclusiv cromozomi, gonade, hormoni sexuali sau organe genitale care, potrivit Oficiului ONU al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, „nu se potrivesc definițiilor tipice pentru corpurile de sex masculin sau feminin”. Astfel de variații pot implica ambiguitate genitală și combinații de genotip cromozomial și fenotip sexual, altele decât masculin XY și feminin XX.

O situație frecventă de intersexualitate o reprezintă absența uterului sau trompelor uterine la o persoană aparent de sex feminin, dar care poate avea în interior testicule slab dezvoltate. Alte persoane au un amestec de două linii celulare în organism, una de tip masculin, alta de tip feminin, cu gonade aparținând ambelor sexe (testicul și ovar).

Persoanele intersexuale (intersex) au mai fost numite și persoane hermafrodite sau androgine.

Citeste si Femeie părăsită de iubit pentru o tânără vaccinată anti-covid: „Ești foarte tare, dar am găsit pe cineva care este și vaccinat”