ULUITOR: Un copil de 8 ani a descoperit metoda INFAILIBILĂ de reperare a avioanelor prăbuşite în ocean

Un băiat de numai 8 ani a descoperit o metodă infailibilă pentru reperarea unui avion căzut în ocean. Compania aeriană americană Delta a informat că experţii vor examina cu meticulozitate ideea originală şi, totodată, îndrăzneaţă a micuţului american, Benjamin Jensen.

03 dec. 2015, 08:55

Îl cheamă Benjamin Jensen şi are numai 8 ani. Trăieşte în statul american Oregon, iar părinţii lui sunt „veterani” ai Air Force One – armata aeriană a Statelor Unite care asigură securitatea zborurilor preşedinţilor cu Air Force One. 

În timp ce viziona la o emisiune la televizor, intitulată „De ce dispar avioanele” care se prăbuşesc în mare, consacrată tragicului zbor MH370 care a dispărut după ce decolase de pe aeroportul din Kuala Lumpur, în martie 2014, micului Benjamin Jensen i-a venit o idee ingenioasă.

Citeşte şi Avionul AirAsia prăbuşit în Marea Chinei de Sud: S-a descoperit FACTORUL MAJOR ce a provocat tragedia

Ideea lui Benjamin este pe cât de simplă, pe atât de eficientă: este suficient ca avioanele să fie echipate cu „baloane-emiţător” gigantice, de culoare portocalie, din cauciuc rezistent la presiune. Cu un asemenea echipament la bord, în caz de accident, avionul ar putea fi reperat cu uşurinţă chiar ţi în mijlocul oceanului.

Compania americană Delta a fost „sedusă” pe loc de ideea copilului care a trimis-o, printr-un curier, companiei aviatice, scrie Daily Mail.

La rândul ei, conducerea companiei i-a trimis tot prin poştă două modele de avioane în miniatură, creioane şi stilouri şi, nu în ultimul rând, o scrisoare semnată de John E.Laughter, vicepreşedintele companiei însărcinat cu problemele de siguranţă şi securitate, care i-a promis că va lua în considerare ideea lui Benjamin şi o va analiza împreună cu experţii în aviaţie ai companiei.