Umbrărescu, amenințat. Cine îl vânează pe afaceristul român. S-a ajuns în instanță, pentru banii publici

Firmele lui Dorinel Umbrărescu sunt „amenințate". Cine dorește să-l îndepărteze pe afaceristul din Bacău de șantierele monitorizate atent de Ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR?

10 mai 2023, 17:47
Umbrărescu, amenințat. Cine îl vânează pe afaceristul român. S-a ajuns în instanță, pentru banii publici
Dorinel Umbrărescu

Dorinel Umbrărescu, cel cunoscut drept „Regele Asfaltului”, a câștigat „en fanfare” o serie de contracte pentru execuția mai multor loturi din autostrăzile mult așteptate de români, în special pentru cele din regiunea Moldovei. Totuși, existe mai multe companii care stau „la pândă”.

Printre companiile care contestă în mod sistematic licitațiile câștigate de către Dorinel Umbrărescu se numără Danlin XXL, din județul Neamț. Compania este condusă de către Dan Amurăriței, considerat drept un apropiat al fostului președinte CJ Neamț PSD, Ionel Arsene, aflat în arest la domiciliu în Italia.

Curtea de Apel București a amânat termenul pentru contestația constructorului Danlin XXL la contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei- A7. Instanța urma să judece vineri, pe 12 mai, contestația firmei din județul Neamț la o clarificare CNAIR – contestație la clarificare pe care Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins-o luna trecută, informează Economedia.

 

Ce se întâmplă pe șantierele României. Umbrărescu, în pericol

 

Marți, 9 mai, instanța a amânat judecarea contestației fără a menționa și un nou termen – „Tip solutie: Amână cauza”/ portal Curtea de Apel București.

Autostrada Moldovei Ploiești-Pașcani este cel mai mare proiect rutier finanțat din PNRR, iar termenul-limită de finalizare este august 2026. Cele mai multe contracte de execuție i-au fost atribuite în urma licitațiilor firmelor antreprenorului băcăuan Dorinel Umbrărescu.

„Pe lotul 3 din păcate avem o epopee, avem mai multe decizii de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), de la Curtea de Apel București, în momentul de față am depășit o contestației a unei solicitări de clarificări a comisiei de evaluare… am ajuns într-o nebunie”, a declarat Cristian Pârjol, directorul general CNAIR.