UMF Carol Davila acuză Universitatea „Titu Maiorescu” de activităţi educaţionale ilegale în spitale

Membrii Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti acuză Universitatea "Titu Maiorescu" că încheie ilegal contracte cu anumite spitale pentru activităţi educaţionale medicale, aceştia solicitând demisia managerului Institutului Clinic Fundeni.

15 nov. 2017, 16:24
UMF Carol Davila acuză Universitatea „Titu Maiorescu” de activităţi educaţionale ilegale în spitale

Membrii Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti îşi exprimă profund îngrijorarea şi nedumerirea faţă de ilegalităţile întreprinse de către Universitatea „Titu Maiorescu” în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii educaţionale medicale în spitalele clinice din Bucureşti, dar şi faţă de Ministerul Sănătăţii care refuză, chiar şi după memorii repetate timp de doi ani, să ia o poziţie fermă, în raport cu legislaţia şi să dispună rezilierea contractelor ilegale încheiate cu universitatea privată Titu Maiorescu„, reiese dintr-o scrisoare deschisă transmisă de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Senatul UMF „Carol Davila” susţine că a trimis mai multe memorii către ministerele Sănătăţii şi Educaţiei în care face dovada că aceste contracte au fost încheiate ilegal între spitalele de stat din Capitală şi Universitatea „Titu Maiorescu”, cu avizul Ministerului Sănătăţii, la solicitarea managerilor respectivelor unităţi sanitare.

Potrivit scrisorii transmise de către UMF „Carol Davila”, un astfel de contract ilegal ar fi fost făcut la Institutul Clinic Fundeni, motiv pentru care se cere demisia managerului.

În urma analizei situaţiei ilegale create în Institutul Clinic Fundeni, ce nu numai că a continuat, dar s-a şi amplificat, Senatul UMF „Carol Davila” solicită demiterea imediată a D-nei Conf. Dr. Carmen Orban, din funcţia de Manager a Institutului Clinic „Fundeni”. Senatul UMF „Carol Davila” nu poate rămâne pasiv la acţiuni / decizii ilegale, conjuncturale, în dauna bazei sale de învăţământ, activitatea didactică fiind profund prejudiciată de persoane care iau decizii contrare bunului mers al procesului didactic, de formare profesională, de cercetare ştiinţifică şi de îngrijire a celei mai dificile patologii ce se adresează, din toată ţara, acestui institut„, mai reiese din scrisoarea universităţii.

Senatul UMF „Carol Davila” mai precizează că şi alte spitale, fie din subordinea ministerului Sănătăţii, fie a Primăriei Capitalei medici de pe reţeaua medicală obişnuită, care ar fi fost promovaţi la Universitatea privată „Titu Maiorescu”, în diverse poziţii didactice şi apoi numiţi manageri de spitale.

Citeşte şi UMF Bucureşti acuză Universitatea „Titu Maiorescu” de abuzuri şi ilegalităţi privind folosirea spaţiilor Institutului Fundeni