Umilinţă pentru Poliţie. Cristian Rizea, fugar căutat internaţional, în direct la un post TV, al cărui director se recomandă

"Mihai Cristian” se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, "controlat de Maricel Păcuraru”. Cristian Rizea, fugar căutat internaţional, a anunţat că se autodenunţă în direct la un post TV.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 12:01
Umilinţă pentru Poliţie. Cristian Rizea, fugar căutat internaţional, în direct la un post TV, al cărui director se recomandă

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, se află la Chişinău, în Republica Moldova, unde s-a stabilit împreună cu familia sa „şi se bucură de protecţia preşedintelui Igor Dodon”, scriu jurnaliştii de la Gândul.

Ex-deputatul fugar ar fi obţinut cetăţenie moldovenească atât pentru el, cât şi pentru familia sa în condiţiile în care demersurile în obţinerea acestora „nu erau posibile fară sprijinul lui Plahotniuc, iar mai apoi al lui Dodon, fiind un aspect de notorietate faptul că este condamnat penal în România”, mai arată publicaţia.

Potrivit Gândul, Cristian Rizea şi membrii familiei au primit alte seturi de documente, sub alte nume, respectiv Mihai Cristian Luigi, Mihai Josett-Anne-Marie şi Mihai Albert Cristian, „aspect care nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Artur Gumeniuc care, la rândul lui, are o colaborare strânsă cu Serviciile de Informaţii ale Federaţiei Ruse”.

”Mihai Cristian” se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, „controlat de Maricel Păcuraru”.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.