Umilință totală pentru Germania, la CM Qatar 2022! A fost învinsă de Japonia, cu 2-1. A doua mare surpriză de la Mondial

După ce Argentina a pierdut cu 1-2 în fața Arabiei Saudite, o altă favorită la trofeu, Germania, a fost răpusă de un „outsider". 

23 nov. 2022, 17:23
Umilință totală pentru Germania, la CM Qatar 2022! A fost învinsă de Japonia, cu 2-1. A doua mare surpriză de la Mondial

Încă un rezultat surpinzător la Mondialul din Qatar. „Mașinăria nemțească de fotbal” a ruginit în fața japonezilor. Niponii s-au impus cu scorul de 2-1.

Japonezii au început în forță. Au plecat pe contraatac și au înscris, dar golul a fost nevalidat, pe motiv de poziție de off-side. Nemții au deschis scorul în minutul 33, din penalty, prin mijlocașul Gundogan. Germania a avut șansa de a majora avantajul până la pauză, dar golul a fost anulat, după consultarea VAR. Havertz marcase.

Japonezii au luptat eroic și au egalat în minutul 75, prin Doan. Lovitura de grație a fost dată de niponi în minutul 83, prin Asano. Cei considerați favoriți, nemții, s-au năpustit peste adversari, în încercarea disperată de a egala. În minutul al treilea minut de prelungiri, nemții au sperat la un penalty, dar după consultarea VAR, centralul a hotărât că nu e cazul de încă o lovitură de la 11 metri.

Pentru niponi urmează în grupă duelul cu Costa Rica, iar nemții au programat un duel infernal, cu Spania. A doua etapă se va disputa în weekend.

 

Argentina – Arabia Saudită 1-2, prima surpriză majoră de la CM 2022 Qatar

 

Prima surpriză uriașă de la Mondial a fost consemnată de Argentina, care a pierdut cu 1-2 în fața Arabiei Saudite, marți.

Saleh Al-Shehri (29 de ani, atacant) a egalat la 1 în minutul 48, șut excelent la lung, la capătul unei faze la care Leo Messi a pierdut balonul la jumătatea terenului. Al-Shehri a fost pregătit de Răzvan Lucescu la Al-Hilal între 2019 și 2021, reușind 11 goluri în 44 de meciuri cu antrenorul român pe bancă. Atacantul Arabiei Saudite are 8 partide și sub comanda lui Ciprian Panait la Al-Raed, în sezonul 2017/18.

Al-Dawsari (31 de ani, mijlocaș ofensiv) a produs stupoare pe arena Lusail în minutul 53, când a adus Arabia Saudită în avantaj grație unei execuții superbe, la vinclu. Și el a fost pregătit de Răzvan Lucescu la Al-Hilal în sezoanele 2019/20 și 2020/21, izbutind 13 goluri și 12 pase decisive sub comanda românului.
Al-Dawsari a lucrat și cu Laurențiu Reghecampf la Al-Hilal (2014/15) – 19 meciuri, 3 goluri, două assisturi.