Argentina – Arabia Saudită 1-2. Prima surpriză URIAŞĂ de la CM 2022

Arabia Saudită a învins-o pe Argentina, scor 2-1 (0-1), marți, într-o partidă din prima etapă a Grupei D de la Cupa Mondială din Qatar.

22 nov. 2022, 13:54
Argentina – Arabia Saudită 1-2. Prima surpriză URIAŞĂ de la CM 2022

Argentina – Arabia Saudită 1-2. Jucătorii care au marcat contra naționalei lui Leo Messi au fost antrenați în trecut de românii Răzvan Lucescu, Laurențiu Reghecampf și Ciprian Panait.

Saleh Al-Shehri (29 de ani, atacant) a egalat la 1 în minutul 48, șut excelent la lung, la capătul unei faze la care Leo Messi a pierdut balonul la jumătatea terenului. Al-Shehri a fost pregătit de Răzvan Lucescu la Al-Hilal între 2019 și 2021, reușind 11 goluri în 44 de meciuri cu antrenorul român pe bancă. Atacantul Arabiei Saudite are 8 partide și sub comanda lui Ciprian Panait la Al-Raed, în sezonul 2017/18.

Al-Dawsari (31 de ani, mijlocaș ofensiv) a produs stupoare pe arena Lusail în minutul 53, când a adus Arabia Saudită în avantaj grație unei execuții superbe, la vinclu. Și el a fost pregătit de Răzvan Lucescu la Al-Hilal în sezoanele 2019/20 și 2020/21, izbutind 13 goluri și 12 pase decisive sub comanda românului.
Al-Dawsari a lucrat și cu Laurențiu Reghecampf la Al-Hilal (2014/15) – 19 meciuri, 3 goluri, două assisturi.
Tot la Al-Hilal, Al-Dawsari are un meci și cu Panait antrenor.

Ciprian Panait: „Al-Dawsari a venit cu un Lamborghini la antrenament. Saleh se ducea să vadă leopardul”

Contactat de GSP, Ciprian Panait a rememorat câteva episoade cu cei doi fotbaliști. „I-am avut pe amândoi. Pe Salem Al-Dawsari l-am antrenat la Hilal. Era un tip mai capricios, dar un foarte bun fotbalist. Stângul, dreptul, de la mijlocul terenului în sus putea juca pe orice post. Totuși, nu știai niciodată la ce să te aștepți de la el la antrenament.

Trăgea tare la fiecare ședință de pregătire, dar mereu era în alt mood, în altă stare de spirit. Și-a prelungit contractul când eram eu acolo, iar a doua zi a apărut la antrenament cu un Lamborghini galben.

Pe Saleh Al-Shehri l-am antrenat la Al-Raed. E un jucător foarte bun, dar nu prea juca pentru că erau presiuni mari să joace un străin care era pe același post. M-am apropiat mult de el în perioada aia, vorbeam foarte mult deși el e un tip destul de taciturn. Era din Jeddah și avea grupul lui de prieteni din oraș.

Știu că petrecea foarte mult timp cu fundașul dreapta, mi-a zis că îi plăcea să petreacă timp împreună pentru că fundașul avea un leopard acasă. Saleh se ducea să vadă leopardul. Prietenul lui venea uneori la antrenament cu mâinile bandajate. Mai glumeam: «I-a fost foame leopardului? Vezi să nu te mănânce cu totul și să ratezi antrenamentul»”, a declarat Panait pentru GSP.ro.

Argentina – Arabia Saudită 1-2. În Grupa C de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, din care mai fac parte Polonia şi Mexic (meciul lor direct va avea loc de la ora 18.00), Arabia Saudită a învins, astăzi la amiază, Argentina, după ce sud-americanii au condus cu 1-0 la pauză. Arabia Saudită, condusă de pe margine de francezul Herve Renard, s-a impus cu 2-1.

Leo Messi a deschis scorul în minutul 10 dintr-un penalty acordat după intervanţia VAR. În partea a doua, Al Shehri (48) şi Al Dawsari (53) au executat campioana Americii de Sud.

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, şi-a înscris marţi numele în cărţile de istorie ale fotbalului, devenind primul argentinian care marchează la 4 turnee diferite ale Cupei Mondiale. Fostul căpitan al Barcelonei a reuşit această performanţă prin primul gol marcat împotriva Arabiei Saudite în meciul de deschidere a grupei C, la actuala Cupă Mondială Qatar 2022.

Înainte de acest meci, existau îngrijorări serioase cu privire la condiţia fizică a lui Messi, dar cel care a câştigat de şapte ori Balonul de Aur a intrat în cele din urmă în echipa de start şi a marcat.

Messi a câştigat toate trofeele posibile pentru un jucător în cariera sa la nivel de club, la care se adaugă şi Copa America, în 2021, dar argentinianul nu a ridicat niciodată Cupa Mondială, lucru pe care speră să îl facă în Qatar.

Cu golul împotriva Arabiei Saudite, Messi a marcat acum la Cupele Mondiale din 2006, 2014, 2018 şi 2022, ceea ce reprezintă un record în fotbalul argentinian. Jucători precum Sergio Aguero şi chiar şi regretatul Diego Maradona nu au reuşit să obţină acest succes cu naţionala Argentinei.

Lionel Messi a deschis scorul la Cupa Mondială shoppingmode FIFA 2022 împotriva Arabiei Saudite din penalty, în minutul 10.

Argentina lui Messi este considerată ca fiind una dintre favoritele pentru Qatar 2022, în ceea ce ar putea fi ultima participare a starului de 35 de ani la cel mai mare eveniment fotbalistic mondial.

Stirea initiala:

Argentina – Arabia Saudită LIVE VIDEO CM 2022. Naţionala de fotbal a Arabiei Saudite are şanse mici de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, însă va încerca să dejoace pronosticurile, a declarat luni selecţionerul Herve Renard, citat de AFP cu o zi înaintea meciului cu Argentina.

Min. 53, Argentina – Arabia Saudită 1-2, Salem Al Dawsari provoacă cel mai neverosimil scor.

Min. 48: 1-1, Al Abed aduce egalarea, surpriză uriaşă

Min. 27: 2-0, Martinez înscrie pentru Argentina, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid

Min. 10: Argentina – Arabia Saudită LIVE VIDEO: 1-0, gol Messi, din penalty

UPDATE Echipele de start

Argentina: 23. Martinez – 26. Molina, 13. Romero, 19. Otamendi, 3. Tagliafico – 5. Paredes, 7. de Paul, 17. Papu Gomez, 10. Messi, 11. Di Maria – 22. Martinez.
Rezerve: 1. Armani, 12. Rulli – 2. Foyth, 4. Montiel, 6. Pezzella, 8. Acuna, 9. Alvarez, 14. Palacios, 15. Correa, 16. Almada, 18. Rodriguez, 20. Mac Allister, 21. Dybala, 24. Fernandez, 25, L.Martinez.
Selecționer: Lionel Scaloni.

Arabia Saudită: 21. Al Owais – 12. Abulhamid, 17. Tambakti, 5. Al Boleahi, 13. Al Shahrani – 11. Al Shehri, 23. Kanno, 8. Al Maiki, 10. Al Dawsari – 7. Al Faraj, 9. Al Buraikan.
Rezerve: 1. Al Rubaie, 22. Al Aqidi – 2. Al Ghannam, 3. Madu, 4. Al Amri, 6. Al Breik, 14. Otayf, 15. Al Hassan, 16. Al Najei, 18. Al Abed, 19. Bahebri, 20. Al Oboud, 24. Al Dawsari, 25. Asiri.
Selecționer: Herve Renard

„Ne place când din afară lumea uită de noi. Ne place să fim consideraţi cea mai mică echipă. Nu ne pasă. Este justificat dacă se ţine cont de clasamentul FIFA. Nu cred că vom ajunge în faza următoare, dar suntem aici ca să dejucăm pronosticurile. La Mondiale apar surprize şi asta e mentalitatea pe care o avem”, a afirmat francezul Renard, a cărui echipă va mai întâlni în Grupa C Mexicul şi Polonia.

Renard a lăudat Argentina, „una dintre cele mai bune echipe din lume”, şi a spus că este o „plăcere” să joace împotriva naţionalei antrenate de Lionel Scaloni.

Renard consideră că Lionel Messi este „o legendă a fotbalului” şi nivelul acestuia nu a scăzut din cauza vârstei. „Dacă ne uităm la statisticile lui la PSG, este cel mai bun pasator din campionat alături de Neymar. Continuă să joace la un nivel foarte înalt. Dar nu îi putem uita pe ceilalţi jucători din naţionala sa, fiindcă sunt de cea mai bună calitate”, a spus francezul.

CM 2022 Qatar. SUA – Țara Galilor, 1-1. Succesul starurilor americane, confiscat de un penalty executat de Bale
Toţi jucătorii Arabiei Saudite vin din campionatul intern, mulţi dintre ei de la clubul Al-Hilal, însă Renard a menţionat că nu este îngrijorat de această situaţie.

În altă ordine de idei, Renard s-a arătat surprins de înfrângerea la scor suferită luni de Iran în faţa Angliei (2-6). „Nu este normal. Există o situaţie complexă în Iran şi poate fi explicată evoluţia din această partidă”, a declarat tehnicianul.

Programul zilei de marţi, 22 noiembrie:
ora 12.00

Argentina – Arabia Saudită (Grupa C, Lusail)
Messi a declarat că este complet refăcut, după ce zilele trecute s-ar fi pregătit separat, acuzând oarece probleme medicale.

ora 15.00

Danemarca – Tunisia (Grupa D, Al Rayyan)
Europenii s-au calificat la Cupa Mondială cu 27 de puncte dintr-un total de 30 puncte. A primit două goluri de la Scoţia, în meciul cedat în ultima etapă, şi unul de la Feroe.

ora 18.00

Mexic – Polonia (Grupa C, Doha)
Robert Lewandowski, vedeta Poloniei, a promis că va purtat banderola Ucrainei. Rămâne de văzut dacă shoppingmode FIFA îl va sancţiona, având în vedere că forul mondial nu acceptă mesajele politice. Temându-se de un cartonaş galben, englezul Kane a refuzat să poarte banderola „One Love””.

ora 21.00

Franţa – Australia (Grupa D, Al Wakrah)
Fără închizătorii Kante şi Pogba, „cocoşii”, campioni mondiali în Rusia, acum 4 ani, vor trebui să se descurce şi fără Karim Benzema. Astfel, tot greul în atac va pica pe umerii lui Mbappe. Dar, Griezmann şi Nkunku sunt gata să suplinească lipsa „Balonului de Aur”.

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, admite că a pierdut un jucător cheie după accidentarea lui Karim Benzema, dar această absenţă nu va modifica planurile ofensive ale campioanei mondiale la turneul final din Qatar, transmite EFE.

”Absenţa nefericită a lui Karim nu modifică opţiunile ofensive pe care le aveam când era acolo”, a spus selecţionerul, care îl va folosi pe Olivier Giroud ca nr. 9. ”Chiar şi atunci când nu înscrie, este un atacant util, pentru că îi face să înscrie pe alţii”, susţine Deschamps.

CM Qatar 2022: Senegal – Olanda, 0-2. „Portocala Mecanică” a învins entuziasmul africanilor, care au ratat ocazii imense, fără Sadio Mane pe teren
Deschamps şi-a asumat decizia de a nu convoca niciun alt jucător în poziţia lui Benzema: ”Grupul este suficient de dotat astfel. Eu cred că avem destulă calitate”.

Înainte de meciul cu Australia de marţi, din Grupa D, Deschamps a preferat să nu-şi etaleze obiectivul la acest Mondial, unde debutează contra aceluiaşi adversar de acum patru ani în Rusia: ”Trebuie să avansăm din grupa pe care o avem, nu trebuie să avem mai puţină ambiţie pentru a avansa maximum posibil. Cei care sunt sunt în echipă, vor fi la vârf”.

Kylian Mbappe, 23 ani, are acum prilejul să devină una dintre vedetele Cupei Mondiale, după ce a debutat la un turneu final în urmă cu patru ani.

”Era tânăr acum patru ani, acum este mai puţin tânăr. Dar făcuse deja lucruri importante atunci şi acum timpul i-a permis să progreseze şi să capete maturitate, deşi avea multă deja. Are o recunoaştere mai mare la nivel mondial. Nu mai are nicio responsabilitate la nivel interior, în afară de capacitatea de a face diferenţa şi de a marca goluri. Vom avea nevoie de el, la fel ca acum patru ani. El face parte dintr-un colectiv şi are nevoie de acel colectiv, dar trebuie să fie capabil să fie decisiv în orice moment”, a spus selecţionerul Franţei.

CM 2022: Mi-ar plăcea să-i dau şah-mat lui Messi, afirmă Cristiano Ronaldo

Starul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a asigurat că i-ar făcea plăcere să-i dea „şah-mat” argentinianului Lionel Messi, alături de care a apărut într-o fotografie care a devenit virală pe reţelele de socializare, informează presa sportivă spaniolă.

Ronaldo şi Messi au acceptat să apară împreună într-o fotografie în care pot fi văzuţi jucând şah pe o servietă a unei celebre case de modă. Fotografia a fost postată simultan pe conturile de Instagram ale celor doi jucători, atrăgând în scurt timp zeci de milioane de like-uri.

„Mi-ar plăcea să-i dau şah-mat lui Messi. Ar fi frumos, indiferent dacă s-ar întâmpla la şah sau la fotbal”, a asigurat atacantul lusitan râzând, luni, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la cartierul general din Qatar al naţionalei ţării sale, alături de care participă la Cupa Mondială 2022, scrie cotidianul catalan Sport.

Ronaldo a explicat că fotografia publicitară alături de Messi – în care cei doi s-au pozat separat şi apoi s-a montat imaginea – „a fost o mândrie, ceva ce mi doream de mult să fac”.

Într-un interviu acordat recent lui Piers Morgan, moderatorul vedetă al canalului TalkTV, Cristiano Ronaldo a afirmat că Messi este „un jucător magic” şi că are o relaţie de respect reciproc cu rivalul său argentinian.

„Întotdeauna am avut mult respect pentru Messi. Ca jucător este minunat. Magic. În top. Iar ca persoană? Împărţim aceeaşi scenă de 16 ani şi am o relaţie grozavă cu el. Nu suntem prieteni, în sensul că nu ne vedem des, nu vorbim la telefon în mod regulat. Dar el este într-un fel ca un coechipier pentru mine. Respect cu adevărat modul în care a vorbit mereu despre mine. Până şi soţia lui a avut întotdeauna mult respect faţă de partenera mea, care este şi ea din Argentina. Ce pot să mai spun? Este un tip grozav”, a declarat Ronaldo.